Se dă startul Cupei Academiei de Golf Demis Papillon

Se da startul Cupei Academiei de Golf Demis Papillon

Cea de-a noua ediție a Cupei Academiei de Golf Demis Papillon va avea loc pe 16 septembrie, la Clubul Diplomatic, din parcul Herăstrău. Turneul se joacă cu două divizii la masculin, o divizie pentru competiția feminină și o competiție pentru juniori. La această ediție s-au înscris jucători din Anglia, Franța, Germania, Italia, Liban, Mexic, Emiratele Arabe Unite și România.

„Am început acest proiect cu gândul la jucătorii începători și juniori și mă bucur să constat că, în timp, a devenit o competiție de referință pe plan local și regional. Acesta este proiectul meu de suflet și sper că fiecare ediție va atrage noi jucători. Golful îi ajută pe sportivi să fie disciplinați și onești. Jucătorii concurează, în primul rând, cu ei înșiși. Acesta este principalul motiv pentru care golful este practicat de milioane de oameni în lume.

Estimarea mea este că în Romania sunt în jur de 2.500 de jucători amatori, care joacă pe terenurile din țară și din Bulgaria. Suntem, totuși, la început în acest sport, cifra este mult sub potențialul nostru, dar sunt încrezător că în 10 ani vom vorbi despre alte cifre și altă infrastructură pentru golful din România,” a declarat Demis Papillon.

Turneul se joacă pe două divizii la masculin, HCP (handicap) 0-18 și 19-36, o divizie pentru competiția feminină și o competiție pentru juniori. La competiția din acest an pot participa maximum 48 de sportivi din România și din străinătate. Competiția va debuta în dimineața zilei de 16 septembrie și se va pleca în două serii: la ora 10 și la ora 13. Pe terenul din parcul Herăstrău vor lua startul grupe de câte patru jucători, iar frecvența plecărilor este de zece minute. Cea de-a noua ediție a Cupei Academiei de Golf Demis Papillon se va încheia cu ceremonia de premiere și cu o petrecere organizată la Clubul Diplomatic.

Programul competiției – ediția a noua a Cupei Academiei de Golf Demis Papillon:

  • 8.30 – Înregistrarea participanților la competiție
  • 10.00 – Deschiderea competiției, divizia A HCP 0-18
  • 13.00 – Start pentru divizia B HCP 19 – 36
  • 15.00 – Start în competiția juniorilor
  • 19.00 – Gala de premiere

Intrarea va fi liberă pentru vizitatori și aceștia vor putea urmări competiția la cupa 1 și la cupa 6.

Edițiile anterioare au atras jucători amatori din mai multe țări din Europa, Asia și America, iar turneul trecut, organizat pentru prima dată la București, a fost câștigat de Nick Eftimie la scor -2 (gross score).

Academia de Golf Demis Papillon este o organizaţie non-guvernamentală care militează pentru dezvoltarea şi popularizarea golfului în România. Demis Papillon a fondat în 2009 Academia și vizează, pe termen scurt, dezvoltarea jucătorilor de golf în Constanţa şi Bucureşti, urmărind, pe termen lung, creşterea şi formarea jucătorilor de golf din România, Bulgaria și Europa de Est. Din 2014, DPGA a devenit partener al cunoscutei școli de golf Gary Edwin din Australia, școală care are filiale deschise pe toate continentele lumii. În 2016, Academia de golf Demis Papillon s-a mutat la terenul de golf de la Clubul Diplomatic din Parcul Herastrău în București.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •