Demis Papillon, Academia de Golf: Nu fac un milion de dolari, dar trăiesc și am trăit ca un milionar, în ultimii 30 de ani

Oamenii cred despre golf că este un sport elitist, ceea ce nu este adevărat, spune Demis Papillon, fost bancher, născut la Constanța și fondator al Academiei de Golf care îi poartă numele. Deşi nu îi aduce venituri anuale de peste un milion de dolari, sportul pe care îl trăieşte la intensitate maximă îl face să se simtă ca un milionar, mărturiseşte instructorul profesionist, într-un interviu acordat Manager Express.

În ce domeniu v-ați format, care este background-ul dumneavoastră?

M-am născut Constanța și am făcut aproape toți anii de școală acolo. La vârsta de 17 ani, am plecat în Australia unde mi-am finalizat studiile la Business and Economics College din Brisbane, iar la absolvire am avut două oferte din partea guvernului australian de a lucra în misiuni diplomatice ca atașat economic. Am ales să merg într-o bancă pentru o perioadă scurtă de timp, iar din 1984, m-am implicat în golf. Din momentul în care am început să joc golf, am decis să urmez o școală pe acest profil în America. La acel moment, acolo erau cele mai bune școli de golf.

Când și cum v-ați îndrăgostit de golf?

Primul contact cu golful l-am avut acasă, în stațiunea Mamaia, unde era un teren de minigolf undeva aproape de restaurantul Dorna care cred că se află și acum acolo. Comuniștii au construit terenul de minigolf pentru turiștii străini care veneau pe litoral în acei ani. Îmi amintesc cum primeam mănușă de golf, scorecard, creion, putter (crosă) și minge de golf de la turiști. Exact ca în filmele cu Mr. Bean! Terenul de minigolf era la o distanță mică de mers pe jos față de casă și școală și obișnuiam să merg aproape în fiecare zi acolo. Prețul unui joc era foarte mic, de trei sau cinci lei.

Să lucrezi în bancă în anii ‘80 era un lucru foarte bun în Australia. Mulți dintre prietenii mei au urmat această cale. La un moment dat, șeful filialei bancare în care lucram m-a invitat pe terenul de golf, iar această experiență mi-a schimbat complet traseul. Mi-a plăcut atât de mult acest sport, încât am renunțat la locul meu de muncă și am început să mă antrenez zi de zi pe terenul de golf.

Când ați revenit în România? Locuiți în Bucureşti sau în Constanța?

Am rămas în permanență conectat cu România. Imediat după Revoluție, în primele zile, am venit în țară după mulți ani, iar apoi am început să vin tot mai des. În 2007, am decis să mă reîntorc de tot în țară. O perioadă, am predat cursuri de golf la terenul de la Breaza, iar apoi m-am mutat în Bulgaria, la Lighthouse, lângă Balcic. Veneau acolo mulți români să joace golf sau să ia lecții de golf, cele trei terenuri de acolo fiind foarte bune. Anul trecut, am decis să vin în București, unde este un potențial foarte mare pentru golf, iar din acest an, am pornit sezonul de golf pe terenul de la Clubul Diplomatic și îmi propun să rămân și să dezvolt acest joc în București, cu speranța că la un moment dat voi vedea jucători români la turneele profesioniste de golf.

Citeşte şi Tradiția golfului revine la Clubul Diplomatic odată cu deschiderea sezonului 2017 din 25 martie

  •  
  •  
  •  
  •  
  •