Top 5 recomandări de weekend

Top 5 recomandări de weekend

Un concert „fără zahăr”,  o premieră cu Meryl Streep sau o ruletă rusească. Astfel de evenimente vă propunem pentru acest sfârșit de săptămână.

Concert

Bobo si Bobi de la Fara Zahar vor concerta vineri, de la ora 21, în Geobar pentru a marca ziua de 24 ianuarie, ziua Micii Uniri.

Intrarea la concert este 25 de lei, iar gazdele evenimentului oferă din partea casei țuică și alte produse tradiționale românești.

fara zahar

Film

Pe 24 ianuarie are loc premiera filmului August: Osage County (Ţinutul din mijlocul verii), producție ce o are pe Meryl Streep în rol principal.

Drama aduce în prim-plan criza unei familii din Oklahoma pusă în situația de a scoate la iveală tot felul de secrete neplăcute. Filmul are la bază piesa de teatru cu acelaşi titlu scrisă de Tracy Letts, piesă pentru care autoarea a primit un premiu Pulitzer, în 2008.

Meryl Streep a și primit o nominalizare la Premiul Oscar pentru interpretarea din acest film.

august

Cursuri

Dacă vreți să vă dedicați weekend-ul studiului, atunci puteți încerca programul oferit de Institutul de Management al Artei.

Programul include cursuri intensive de management al artei și se desfășoară în perioada 24-26 ianuarie. Cursurile includ: informații despre istoria artei, curiozităţi legate de capcanele pieței de artă, tururi virtuale în lumea colecțiilor private, aspecte legate de legislația comerțului cu arta, dialoguri pe marginea valorii emoționale versus valorii investiţionale ale unei opere de artă, discuţii live cu artiştii contemporani, factori care influenţează cota artistului pe piața internă și internațională sau modalităţi de valorificare şi valorizare a artei în societatea contemporană.

Programul complet pentru 2014, lectorii invitați, precum și detalii privitoare la înscriere (locuri disponibile rămase, taxă de partricipare etc) pot fi consultate pe site-ul IMA, alegearta.ro.

IMA_ian2014_smart

Teatru

Pe 25 ianuarie puteți să îl urmăriți pe actorul Ovidiu Niculescu în piesei de teatru „Ruleta Rusească”. Piesa se joacă la Teatrul de Artă din București, de la ora 20:15 și vine însoțită de muzică live asigurată de Trupa Veche.

Prețul biletului este de 30 de lei.

ruleta

Expoziție

Pe 26 ianurie, Muzeul Național de Istorie invită vizitatorii, de la ora 10, la două expoziții inedite. Prima expoziţie – „Maria. Regina…” este dedicată reginei Maria, iar cea de-a doua „O clădire simbol: Palatul Poştelor/Muzeul Naţional de Istorie a României”, include imagini și detalii despre Palatului Poştelor.

Expoziţiile vor putea fi deschise publicului până la sfârşitul lunii martie.

palat

  •  
  •  
  •  
  •  
  •