Fondatorul Wikipedia: „Pentru mine, este un lux să dorm la hotel”

Jimmy Wales, Fondatorul Wikipedia: "Pentru mine, este un lux să dorm la hotel"

Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, a susținut recent o conferință de presă la București.

„Wikipedia împlinește anul acesta 15 ani, suntem site-ul numărul 5 din lume. In limba română există 420.000 de pagini pe Wikipedia. România este a 25-a cea mai mare țară de pe platformă”, a spus Wales.

Potrivit lui, oamenii intră acum pe Wikipedia cand sunt curioși cu privire la un anumit lucru. „Vrem ca pe viitor aceștia să acceseze site-ul si pentru a vedea ce e nou. Cand stai de exemplu la o coadă și te plictisesti, îți scoti telefonul și te uiți pe Facebook sau Twitter. Vrem să te uiți și pe Wikipedia”, a adaugat fondatorul site-ului.

Intrebat de ce nu este milionar, Jimmy Wales a spus că Wikipedia este o organizație ce supraviețuiește din donatii. “Pentru mine, este un lux să dorm la hotel”, a menționat acesta.

Scopul Wikipedia este de a fi o enciclopedie gratuită pentru toți oamenii. Aceasta nu conține reclame. “Bugetul nostru este de 60 milioane de dolari pe an, ceea ce este foarte puțin pentru al 5-lea site din lume”, a mai spus Wales.

Wikipedia se bazează în special pe donațiile primite de la finanțatori mici, ceea ce îi permite să-și pastreze independența. Există si cațiva finanțatori mai mari, dar aceștia nu au nici o influență asupra politicilor site-ului, potrivit lui Wales.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •