Scrisoarea lui Richard Branson despre succes către un fan de 12 ani

Scrisoarea lui Richard Branson despre succes către un fan de 12 ani

Richard Branson a avut, recent, ocazia să își amintească de perioada în care nu era un mogul în lumea afacerilor.

Miliardarul, fondator al grupului Virgin a primit, de curând, o scrisoare de la o fată în vârstă de 12 ani în care aceasta îl întreba de ce abilități a avut atunci când și-a pornit afacerea. Răspunsul lui Richard a fost făcut public pe LinkedIn, potrivit entrepreneur.com.

„Cele mai importante abilități de care am avut nevoie atunci când am început totul sunt aceleași pe care le folosesc și azi: delegarea, asumarea riscurilor, a forma o echipă bună și a lucra la proiecte în care chiar crezi”, spune Branson în scrisoare.

În scrisoare, Branson a făcut referire și la faptul că este dislexic și că acest lucru nu l-a împiedicat să creeze publicația Student Magazine.

„Sufăr de dislexie, dar am reușit să transform totul în avantajul meu. Delegam anumite sarcini care erau mai dificile pentru mine (la Student Magazine, n.red.) către persoanele care au crezut în proiectele mele, ceea ce imi dădea timp să mă concentrez pe ceea ce puteam face eu bine: strategia revistei, semnarea de contracte, dezvoltare de marketing”, mai spune Branson în scrisoarea lui.

Branson explică, de asemenea, că în tinerețe și-a asumat multe riscuri din lipsă de bani.

„Aveam puțini bani așa că trebuia să ne asumăm niște riscuri cu revista. Îmi doream ca publicație să apară oameni celebrii precum Mick Jagger sau David Hockney, pe care persoane cu ceva experiență poate ar fi fost mai intimidați să îi contacteze. Iar ei au acceptat să apară”, a mai povestit Richard în scrisoare.

Richard i-a dat și câteva sfaturi fanei lui, Olivia: „Azi, deși cred că se pot face multe pentru a încuraja educația în domeniul antreprenoriatului, există o groază de instrumente și de mentori care te pot ajuta să îți începi afacerea, chiar dacă nu iei note mari, ține minte că există mai multe elemente în viață decât niște litere pe o foaie de hârtie”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •