Puteți începe o afacere fără bani?

Puteti incepe o afacere fara bani?

Să clarificăm de la început: Poți sau nu poți începe o afacere fără bani?

Da, se poate, totuși, nu este o cale pe care toată lumea vrea să o parcurgă. Aceste povești despre marile companii care apar de nicăieri în penthouse-uri au mulți adepți, cărora li se spune că pot face ca parcursul antreprenorial să fie romantic. Cu toate acestea, toate aceste companii au necesitat ani de efort, neajunsuri, multă muncă și sunt doar o mână de companii care sunt create în fiecare an în lume.

Deci, dacă credeți că calea antreprenorială este ceea ce vreți să faceți, dar nu aveți bani, poate acest lucru vă va ajuta.

Puteți începe o afacere cu bani puțini sau deloc, dar nu este același lucru cu a începe fără resurse. De fapt, cu cât aveți mai multe resurse, cu atât veți avea nevoie de mai puțini bani. Prin resurse putem menționa unele precum inteligența, imaginația, cercul social, experiența, studiile și cunoștințele în general, timpul disponibil, capacitatea de a conecta puncte aparent neconectate, capacitatea de a vedea oportunități acolo unde nimeni altcineva nu le găsește, abilități artistice sau fizice în general, abilități intelectuale, sănătate și așa mai departe, un lung etcetera, scrie entrepreneur.com.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Totul începe cu o idee

Există formule care sunt deja câștigătoare; luați una și inovați-o: mai ieftin, luxos, un serviciu mai bun, personalizat, mai simplu, mai frumos, mai rapid, acasă, într-o aplicație …

Țineți cont de faptul că atunci va trebui să adaptați acea idee și să o faceți să funcționeze exclusiv cu resursele pe care le aveți. Adică, păstrați totull simplu la început.

Planul

Vă sugerez să conțină:

  • Descriere scurtă și specifică a afacerii. Doar un paragraf. Cerința este ca oricine o citește instantaneu să înțeleagă produsul sau serviciul dvs.
  • Buget simplu. Adică, câți bani aveți și ce alte resurse aveți, cum ar fi timp, cunoștințe, experiență, contacte, parteneri potențiali, potențiali clienți și multe altele.
  • Acțiuni imediate în cadrul bugetului dat.
  • Mijloace de finanțare
  • Dacă într-adevăr nu aveți bani, există o singură modalitate de a începe: cereți fonduri sau lucrați pentru a le obține.

Dacă aveți deja experiență în domeniul în care doriți să vă angajați, atunci puteți întreba și aveți aceste opțiuni de finanțare.

Prieteni și familie. Vă asigur că nu doriți să vă distrugeți relațiile interumane pentru probleme de bani.

Crowdfunding: platforme de crowdfunding. Dacă nu știți despre asta și credeți că ideea dvs. nu va fi suficient de atractivă, ar trebui să faceți câteva cercetări despre proiectele nebunești care au văzut lumina zilei în acest fel.

Suport guvernamental: căutați oportunități de finanțare a întreprinderilor mici din partea statului sau a guvernului federal pentru start-up-uri. În prezent există multe planuri pentru aceasta.

Citește și: Cum s-a prăbușit imperiul lui Jamie Oliver și de ce a dat greș în antreprenoriat

Finanțare privată: bănci, companii de finanțare sau creditori. Doar aveți grijă la ceea ce semnați, deoarece o rată a dobânzii variabilă sau nefavorabilă vă poate ucide proiectul înainte de a începe. De fapt, acest tip de finanțare este recomandat numai atunci când ați demonstrat că afacerea dvs. funcționează și produce suficiente profituri pentru a plăti creditele obținute. Adică, pentru a scala afacerea.

Investiție înger: există rețele de investitori cu risc ridicat care girează capitalul inițial al companiilor sau proiectele promițătoare. Faceți unele cercetări pe internet, deoarece există în mod continuu apeluri pentru concursuri pentru a obține aceste fonduri.

Și dacă nu aveți o modalitate de a accesa oricare dintre opțiunile de mai sus, vă aveți întotdeauna pe voi înșivă, sursa de finanțare care nu lipsește niciodată este cea proprie. Cu alte cuvinte, nu așteptați să stați cu mâna întinsă pentru a vedea cine va avea milă de dvs. Găsiți un loc de muncă preferat în domeniul în care doriți să vă începeți afacerea. În acest fel, veți câștiga două lucruri, o experiență de neprețuit pe care o puteți aplica în viitoarea dvs. afacere și bani pentru a o finanța.

Începeți cu pași mici, având în minte planul global

Când începeți o afacere, nu există bani la care să ajungeți. Cu cât aveți mai mult, cu atât cheltuiți mai mult, deci păstrați totul cât mai simplu posibil. Adaptați-vă modelul de afaceri pentru a evita cât mai multe costuri fixe (evitați chiriile, salariile și serviciile inutile). Faceți din internet magazinul dvs., școala dvs., centrul dvs. de marketing, mijloacele dvs. de contact, totul.

Faceți o listă a lucrurilor care vor fi esențiale pentru afacerea dvs. și faceți singuri lucrurile pe care le puteți,  sau schimbați servicii cu alții care au ceea ce doriți și care doresc contribuția dvs.

Această cale vă poate lua ceva timp și este posibil să trebuiască să învățați diverse abilități digitale, dar asta vă va face să creșteți ca persoană și, în viitor, ca antreprenor.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

Aplicați la fiecare dintre contactele din agenda dvs. pentru a vă oferi produsul sau serviciul, pentru a face prima dvs. vânzare și nu uitați să cereți feedback cu privire la serviciul și calitatea a ceea ce oferiți. În acest fel, puteți începe să efectuați ajustările corespunzătoare.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •