Cum poate ajuta securitatea la creșterea unei afaceri

Cum poate ajuta securitatea la cresterea unei afaceri

Jurnalul de Management și Marketing Research menționează că până la 30% din eșecurile afacerii se petrece din cauza activității infracționale.

O afacere care este afectată negativ de activitate infracțională nu poate crește și se va micșora în mod inevitabil și, eventual, se va prăbuși. Companiile ar trebui să ia în considerare investițiile în securitate, în principal din cauza modului în care infracționalitatea afectează proiecțiile de creștere pe termen lung ale afacerilor.

Activitatea infracțională tinde să influențeze negativ performanța întreprinderilor mici și mijlocii. După cum se arată în jurnalul Tourism Economics, un studiu făcut în America Latină constată că există o corelație negativă între creșterea criminalității și creșterea numărului de întreprinderi mici. Cum se ocupă o afacere de problema infracțiunii, rămânând în același timp profitabilă? Cheia acestei discuții constă în modul în care afacerea are grijă de securitatea sa.

Măsuri de securitate fizică

Primul lucru pe care o afacere mică trebuie să îl asigure este locația sa de operare. Situația reală a unei companii este extrem de importantă pentru creșterea acesteia. Asigurarea acelei proprietăți ar trebui să fie primul pas spre securizarea afacerii. Există mai multe modalități prin care companiile pot să-și securizeze sediul, indiferent de locul în care activează:

Blocuri industriale de rezistență

Blocurile standard în care își are sediul o clădire comercială nu sunt de obicei făcute pentru a se ocupa de infracționalitate. Cele mai multe proprietăți comerciale închiriate vor permite chiriașilor să schimbe încuietorile, odată ce proprietarul primește și el o cheie, scrie business.com

Camere de supraveghere

Supravegherea unei proprietăți comerciale poate contribui la siguranța clădirilor și poate servi drept descurajare pentru infractori. Este important de remarcat, conform Instrumentului de securitate, că o cameră de securitate comercială de calitate este diferită de o cameră de calitate pentru consumatori. Camerele de securitate oferă liniște și multe sisteme vin cu o opțiune pentru ca utilizatorul să se conecteze la sistem de la distanță și să vizualizeze camerele din orice loc cu conexiune la internet.

Sisteme de alarmă

Vremea alarmelor cu claxon a ajuns spre final. În schimb, companiile au început să investească în alarme care trimit notificări direct firmelor de securitate, care pot delega apoi un răspuns armat, dacă este necesar. Unele companii pot să nu solicite acest nivel de securitate, dar o astfel de alarmă este un plus de securitate pentru orice firmă.

Controale de securitate pentru personalul extern

Gestionarea vânzătorilor este o parte integrantă a afacerii, dar trebuie să se țină seama în prealabil de riscurile care decurg din faptul că personalul înregistrat al vânzătorului trebuie să fie pus la dispoziție. SHRM menționează că, într-un studiu realizat în 2018, 95% dintre respondenți au indicat că au făcut cel puțin o formă de screening asupra angajaților pentru a determina dacă în funcție de background sunt potrivți pentru această funcție. Înțelegerea procesului de angajare pentru furnizori poate ajuta la atenuarea riscului la care se supune firma. În mod ideal, companiile ar trebui să încerce să evite interacțiunea cu furnizorii care nu au practici transparente de angajare.

Măsuri de securitate online

Deși securitatea fizică este un factor semnificativ, o companie ar face bine să nu treacă cu vederea siguranța datelor sale. Chiar locațiile fizice necesită o securitate adecvată a datelor altfel riscă să devină pradă utilizatorilor rău-intenționați, care pot fura datele despre clienți. Încălcările de date ar putea duce la pierderea afacerii și la eventuale acțiuni legale ale utilizatorilor afectați, ceea ce ar avea un impact negativ asupra creșterii companiei. 

Rețele private virtuale (VPN)

Dacă există lucrători la distanță care sunt asociați cu afacerea sau cu date sensibile care trebuie trimise oriunde online, va exista riscul unei încălcări a datelor prin interceptare. VPN-urile au fost de mult timp un bastion pentru acei utilizatori care caută anonimatul online, dar mai mult decât atât, acesta poate fi folosit pentru a proteja o afacere de a cădea pradă atacurilor de interceptare. VPN-urile creează un tunel direct între locația sursă și locația țintă astfel încât datele să fie trimise direct de la expeditor la destinatar, fără ca orice terță parte să aibă acces la aceste date în timp ce este în tranzit. Pentru întreprinderi, acest lucru adaugă un nivel de securitate impenetrabil transmisiei lor de date. 

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •