8 aspecte care pot determina specialistul în recrutare să ia decizia de angajare

Angajatori de top

Evenimentul Angajatori de TOP va avea loc în această toamnă, pe 14-15 octombrie, la Sala Palatului şi reuneşte 100 de companii şi 5000 de joburi. Ediţia cu numărul 21 a celui mai mare târg de joburi se remarcă printr-o diversitate a oportunităţilor de carieră. Toamna aceasta va conţine peste 20 de SkillShop-uri, pe teme de dezvoltare profesională şi personală şi 11 sesiuni TechTalks dedicate pasionaţilor de tehnologie. Accesul la eveniment este gratuit în baza înscrierii pe hipo.ro. 

În ce domenii vor să se angajeze cei care sunt în căutarea unui job?

În contextul în care numărul studenţilor a scăzut aproape la jumătate faţă de anul 2008, pentru companii devine o necesitate construirea unui brand puternic de angajator pentru a se asigura că vor atrage candidaţii de care organizaţia are nevoie. Anual, studiul “Cei mai doriţi angajatori” le oferă companiilor informaţii cu privire la publicul ţintă şi comportamentul acestora pentru adaptarea strategiei de employer branding. De exemplu, rezultatele studiului din acest an indică domeniile în care îşi doresc să lucreze candidaţii din Bucureşti: industria IT (37%), urmată de Consultanţă (22%), Audit şi Contabilitate (18%), Marketing (18%), Banking (16%), HR (13%) şi Telecom (12%) sunt câteva dintre cele care se află în topul preferinţelor. Ediţia cu numărul 21 a celui mai mare târg de joburi se remarcă printr-o diversitate a oportunităţilor de carieră. Cele 100 de companii au oportunități de carieră în domenii de activitate diverse, de la IT&C, Servicii si BPO, Financiar-Bancar, FMCG, Retail, Inginerie si Automotive, Turism, Design, Juridic, Management – Consultanţă, Marketing, PR, Producţie, Resurse Umane, Vânzări etc. 

angajatori1

5000 de oportunități de carieră. 43% dintre joburi sunt pentru candidați nivel middle și senior 

5000 de joburi deschise la Angajatori de TOP. Oportunităţile de carieră deschise de companii sunt atât poziții adresate profesioniştilor – 16% dintre joburi sunt pentru candidaţii cu peste 3 ani experienţă, 27% sunt poziţii middle-level pentru persoane cu 1-3 ani experienţă, în timp ce 57% sunt joburi pentru candidaţii entry-level – cât și poziţii în cadrul programelor de internship. În plus, ediţia aceasta, companiile au şi oportunităţi de carieră part-time. Din statisticile noastre, 42% dintre angajatorii prezenţi ediţia aceasta, vor avea astfel de poziţii deschise. Câteva exemple de oportunităţi de carieră deschise în cadrul evenimentului Angajatori de TOP sunt: Analyst Programmer – Java, Consultant Resurse Umane, Consilier Juridic, Asistent Achiziţii, Junior Brand Manager, Supply Chain Adaptation Project Manager, Accounts Payable Specialist with German, Sales Account Manager, C++ Software Engineer, Consultant Asigurări de Viaţă.

Oraşele pentru care companiile recrutează. Majoritarea companiilor, 98% dintre companiile care participă la Angajatori de TOP pe 14-15 octombrie au poziţii deschise în Bucureşti. Printre cele 100 de companii participante sunt şi angajatori care au planuri de relocare, în oraşe precum: Timişoara (21%), Iaşi (11%), Cluj-Napoca (11%), Braşov (15%), Arad (7%), Ploieşti (7%), Sibiu (11%), Oradea (3%), Târgu-Mureş (7%), Suceava (5%), dar şi în alte oraşe cu potenţial de angajare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •