Content Channel a încheiat un parteneriat de vânzări cu Httpool

Content Channel a încheiat un parteneriat de vânzări cu Httpool

Content Channel, platforma de online video advertising cu cea mai extinsă reţea din România, și Httpool, unul dintre primii furnizori de servicii complete de publicitate online şi mobile din Europa Centrală şi de Est (ECE), au încheiat un parteneriat de vânzări, la sfârșitul lunii septembrie.

Httpool va reprezenta la vânzare formatele in-Stream (standard și interactive), overlay și video advertorialele disponibile în rețeaua Content Channel și va adauga inovativul format video inRead în oferta destinată advertiserilor, odată cu implementarea inRead pe siteurile din portofoliul Httpool.

În urma parteneriatului, Content Channel estimează dublarea vânzărilor în decursul primului an de colaborare. În prezent, compania are o reţea de zeci de siteuri quality partenere, care generează un volum de peste 3 milioane de stream-uri video pe lună.

”Am deplină încredere că, prin demararea parteneriatului cu Httpool, am ales o echipă de profesioniști în vânzări, care va reprezenta cu succes Content Channel în piața de media. În continuare, ne vom  concentra eforturile pe optimizarea propriului CDN (Content Delivey Network), pe dezvoltarea reţelei şi a conţinutului video, dar şi pe extinderea portofoliului de servicii, tehnologii si formate publicitare oferite“, a declarat Mihai Boştinaru, Managing Partner Content Channel.

„Acest parteneriat ne completează şi închide bucla serviciilor pe care Httpool le oferă pe piaţa din România. Reţeaua video premium Content Channel reprezintă un tool necesar pentru îmbunătăţirea rezultatelor obţinute în urma campaniilor pe care le gestionăm pentru clienţii noştri. ”, a declarat Cristi Marinescu, Managing Director Httpool.

Pasul următor pentru Content Channel este intrarea pe pieţele din Europa Centrală şi de Est (ECE). Principalul atuu în acest sens îl reprezintă modelul de business unic în piața de publicitate video online din România. Concret, Content Channel pune la dispoziția clienților de publicitate un canal eficient de comunicare online.

În acelaşi timp, producătorii de conținut video sunt susţinuţi în demersul de sindicalizare și monetizare a conținutului, iar publisherii şi regiile beneficiază gratuit de un flux de ştiri video premium, fiind ajutaţi să işi monetizeze siteurile prin formate publicitare video in-Stream şi off-Stream. Pe formatul PRE-ROLL, cel mai folosit format in-Stream, Content Channel livrează, în medie, rate de click de 6% – 7% şi rate de vizualizare completă de 70%.

De asemenea, Content Channel a implementat în România formatul video inRead, ideal pentru campaniile de brand, care urmăresc creșterea awareness-ului. Această soluție le oferă marketerilor atât garanția vizibilității (plasat in conținutul editorial, fără a acoperi textul articolelor si fără a deranja utilizatorii), cât si garanția performanței (advertiserii plătesc exclusiv pentru vizualizările complete ale reclamelor video inRead). În medie, rata completă de vizualizare a reclamelor video inRead depășește frecvent 50%, în timp ce rata de click este de 2%.

În Romania, formatul video inRead este disponibil exclusiv pe site-urile partenerilor Content Channel (Httpool, Ringier, Goldbach, Hotnews.ro, Adevarul.ro, Ziare.com, Business24.ro, RomaniaLibera.ro, B1.ro).

Despre Content Channel

Companie romanească, independentă, Content Channel reprezintă cea mai extinsă reţea video online din ţară, o inovativă platformă tehnologică şi de video advertising, care oferă soluţii complete marketerilor, publisherilor online, regiilor de vânzări şi producătorilor de conţinut video.

Despre Httpool

Httpool Group este unul dintre primii furnizori de servicii complete de publicitate online şi mobile din Europa Centrală şi de Est, cu focus pe pieţele emergente. Compania este prezentă în România din 2008 şi furnizează servicii integrate de publicitate în zona de display, video, engagement, social şi performance, atât pentru dispozitivele mobile cât şi pentru cele desktop.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •