JPMorgan, amendată cu 920 de milioane de dolari

JPMorgan, amendată cu 920 de milioane de dolari

La mai bine de un an de la tranzacţiile neinspirate efectuate de JPMorgan Chase, autoritățile au decis ca banca americană să plătească o amendă de 920 de milioane de dolari, informează The New York Times.

JPMorgan, amendată cu 920 de milioane de dolari

Comisia americană pentru Securitate şi Schimb, Biroul de Control Vamal, Rezervele Federale și Autoritatea de Conduită Financiară din Londra încearcă, în prezent, să mențină sub vizorul lor banca, în contextul în care Comisia pentru tranzacţionarea contractelor futures pe mărfuri (Commodity Futures Trading Commission) investighează dacă tranzacțiile cu electricitate efectuate de JPMorgan Chase au manipulat în perioada 2010-2012 piaţa derivatelor financiare.

Regulatorii americani au considerat că toate problemele băncii au pornit de la un senior management slab care nu a reușit să evalueze corect riscurile și că, în același timp, compania nu a funizat informații importante pentru cei care s-au ocupat de inspectarea tranzacțiilor.

Ei acuză, astfel, JP Morgan că nu a reușit să își țină sub observație traiderii care au ajuns să supraevalueze un porotfoliu complex pentru a ascunde pierderi masive, a declarat George Canellos, director al Comisiei americane pentru Securitate şi Schimb.

„Managementul băncii trebuie să asigure o comunicare deschisă și eficientă cu supervizorii pentru ca noi să ne putem face treaba așa cum trebuie”, a subliniat Thomas Curry, președintele Biroului de Control Vamal.

CEO-ul JPMorgan, Jamie Dimon, a declarat că banca pe care o conduce a încercat să învețe din greșeli și că au fost realizate mai multe schimbări pentru a face compania mai puternică.

JPMorgan va plăti 300 de milioane de dolari către Biroul de Control Vamal și 200 de milioane pentru fiecare dintre celelalte agenții.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •