Mary Barra, CEO al General Motors, va primi 14,4 milioane de dolari în 2014

Mary Barra, primul CEO femeie al companiei General Motors, va fi plătită în anul 2014 cu suma de 14,4 milioane de dolari, potrivit unui anunț oficial al GM.

General Motors a făcut publică această informație după o serie de speculații potrivit cărora Mary Barra ar câștiga mai puțin decât predecesorul ei, Dan Akerson, pentru că este femeie, scrie publicația Autonews.com.

Citește și Top 10 cele mai puternice femei din lumea afacerilor

„În calitate de director general nou numit, compensația totală a lui Mary Barra se aliniază celei practicate la nivelul grupului. În ultimă instanță, performanța companiei este cea care stabilește valoarea salariului lui Mary”, a declarat Tim Solso, președintele board-ului General Motors.

Chiar dacă General Motors a vrut să „corecteze impresiile greșite” privind diferența dintre salariul lui Barra și cel al lui Akerson, tot nu se poate face o comparație clară pentru că nu se cunoaște cu cât a fost plătit Dan Akerson în anul 2013, ci doar suma primită  pentru anul 2012 – 9 milioane de dolari.

Citește și Cum va schimba prima femeie CEO a General Motors strategia brandului

Mary Barra are 52 de ani și a preluat funcția de CEO al General Motors în data de 15 ianuarie. În mai puțin de o lună de la promovarea sa, a fost desemnată cea mai puternică femeie din lume de către revista Fortune.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •