Schneider Electric îşi consolidează poziţia pe piaţa centrelor de date prefabricate

Schneider Electric îşi consolidează poziţia pe piaţa centrelor de date prefabricate după achiziţia AST Modular

Având peste 12 ani de experienţă, AST Modular oferă un portofoliu complet de module prefabricate, servicii, expertiză de proiect şi asistenţă la punerea în funcţiune.

În urma achiziţiei AST Modular, Schneider Electric îşi consolidează poziţia pe piaţa de centre de date prefabricate. „Centrele de date prefabricate sunt centre de date modulare, construite din componente produse şi pretestate în fabrică, acestea fiind apoi transportate şi asamblate în locaţia în care se doreşte amplasarea centrului de date, sau livrate şi asamblate direct din fabrică într-un container. Datorită caracterului modular, capacitatea centrului de date poate fi modificată prin adăugarea sau îndepărtarea de module. Pentru a fi competitive, companiile au nevoie de centre de date din ce în ce mai flexibile şi scalabile, iar centrele de date prefabricate asigură o viteză de dezvoltare a afacerii mai mare prin instalarea lor rapidă şi prin opţiunile de extindere facilă. De asemenea, prefabricarea permite un nivel de predictibilitate mai mare în ceea ce priveşte viitoarele performanţe ale centrului de date”, au explicat reprezentanţi ai companiei pentru Manager Express.

Cu sediul central în Barcelona, Spania, AST Modular a implementat cu succes peste 450 de proiecte de centre de date în peste 30 de ţări. Compania este considerată un inovator în domeniul centrelor de date prefabricate, evoluând constant şi perfecţionându-şi soluţiile cu fiecare nouă generaţie. AST Modular şi-a extins portofoliul cu module non-ISO, design multi-modular, camere multi-modulare pentru centre de date, precum şi o gamă largă de opţiuni de climatizare optimizate pentru spaţiul IT prefabricat.

„AST Modular a avut întotdeauna ca misiune oferirea celor mai bune şi inovatoare centre de date prefabricate. Prezenţa globală a Schneider Electric, expertiza sa de clasă mondială, soluţiile de climatizare şi de Management al Infrastructurii Centrelor de Date, alături de o reţea excelentă de asistenţă tehnică, vor reprezenta un beneficiu major pentru clienţii noştri”, a declarat Henry Daunert, CEO AST Modular.

„Capabilităţile şi experienţa AST Modular completează strategia Schneider Electric de a oferi soluţii prefabricate la nivel mondial şi ajută la satisfacerea cererilor clienţilor noştri pe acest segment în continuă dezvoltare”, a declarat Kevin Brown,  Vice President Data Center Global Offer and Strategy, Schneider Electric. „Achiziţia  AST Modular ne consolidează capacităţile regionale în Europa, America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa, având fabrici şi specialişti în inginerie localizaţi în Barcelona şi Miami. Aşteptăm cu nerăbdare să ne extindem portofoliul de proiecte de referinţă şi să integrăm soluţiile AST Modular pentru a crea cea mai completă ofertă din industrie.”

Sistemele modulare prefabricate au ca principal avantaj faptul că permit adaptarea rapidă a capacităţii unui centru de date, necesitând un timp redus pentru instalare şi operare, în comparaţie cu un centru de date convenţional.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •