Schneider Electric România îşi consolidează echipa cu 40 noi angajaţi

Saulo Spaolanse. Schneider Electric România îşi consolidează echipa cu 40 noi angajaţi

Schneider Electric şi-a consolidat echipa cu 40 de angajaţi noi, locaţi în sediul din Chişinău, ca parte a integrării companiei SolveIT Software. Responsabilităţile acestora includ operaţiuni de dezvoltare soluţii software, susţinând echipa centrală aflată în Australia.

Schneider Electric România îşi consolidează echipa cu 40 noi angajaţiSolveIT Software este o companie australiană specializată în elaborarea soluţiilor software pentru optimizarea lanţului de aprovizionare, pentru prognoza cererii şi ofertei, pentru modelarea predictivă. Instrumentele SolveIT ajută la optimizarea activităţilor de producţie şi a lanţului de aprovizionare, realizând analize predictive şi simulări “Ce se întâmplă dacă”, atât la nivel local (uzină), cât şi la nivel global (reţea).

Două dintre proiectele dezvoltate de companie sunt: implementarea sistemului Planificare şi Programare Avansată (Advanced Planning & Scheduling – APS) în staţiile de îmbuteliere Pernod Ricard Pacific din Australia şi Noua Zeelandă, pentru a creşte nivelul productivităţii şi al serviciilor pe parcursul diferitelor etape ale producţiei şi îmbutelierii vinului. De asemenea, SolveIT Softare a ajutat compania Aurizon, cel mai mare transportator de cărbune din Australia, să-şi îmbunătăţească eficienţa operaţiunilor feroviare prin Proiectul Pluto.*

SolveIT Software a fost achiziţionată de Schneider Electric în august 2012, făcând parte, în prezent, din Divizia Industrie a grupului. România reprezintă una dintre ţările gazdă care vor ajuta Divizia Industrie la integrarea SolveIT în grup.

„Extinderea echipei noastre în Republica Moldova este o dovadă a determinării Schneider Electric de a investi în oameni şi a încrederii pe care grupul o are în România şi Republica Moldova pentru operaţiunile sale. Vom face toate eforturile necesare pentru a contribui la integrarea SolveIT în grup şi la succesul viitoarelor proiecte, fiind convinşi, în acelaşi timp, că îmbinarea SolveIT Software cu expertiza Schneider Electric ne va oferi o poziţie unică pe piaţă”, a declarat Saulo Spaolanse, Preşedinte Schneider Electric România.

Achiziţia SolveIT ajută Schneider Electric în dezvoltarea soluţiilor sale în materie de prognoză, optimizare şi modelare în sectoarele de producţie minieră, mineralieră, metaliferă şi în alte sectoare de producţie. De asemenea, această achiziţie completează ofertele curente MES si SCADA ale Schneider Electric pe piaţa industrială, asigurându-le clienţilor funcţionalităţi îmbunătăţite.

Agenţia Schneider Electric din Chişinău a fost înfiinţată în anul 2008, fiind coordonată de Schneider Electric România.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •