Toyota își închide fabrica din Australia

Toyota Motor Corp. plănuiește să-și închidă fabrica de mașini din Australia din cauza costurilor ridicate de producție, potrivit Bloomberg.

Toyota isi inchide fabrica din Australia„Am făcut tot ce ne-a stat în putință să ne relansăm afacerea, dar realitatea este că sunt prea mulți factori pe care nu îi putem controla și din cauza cărora construirea de mașini în Australia nu este viabilă. În ciuda eforturilor pe care le-am făcut ca să schimbăm situația, producția de mașini a continuat să fie pe pierdere”, a declarat președintele Toyota Australia, Max Yasuda.

Reprezentanții producătorului auto japonez au adăugat că la baza deciziei de închidere a fabricii din Australia stau și alte motive economice, printre care dolarul australian, care a ajuns la un nivel ridicat, și lipsa unor economii de scară care să funcționeze.

Compania Toyota, care a început să fabrice mașini în Australia încă din anul 1963, are 2.500 de angajați în fabrica pe care o va închide, potrivit unui comunicat oficial remis luni de către biroul de presă al companiei.

Toyota și-a făcut publică intenția de a închide fabrica din Australia după ce, anul trecut, alte două companii producătoare de mașini au anunțat că se vor retrage din această ţară. Este vorba despre Ford Motor Co. și General Motors Co. Deși oficialii Toyota spuneau atunci că nu plănuiesc să închidă fabrică, nu s-au putut ține de cuvânt din cauza problemelor economice.

Fără cele trei fabrici de mașini, industria producătoare de mașini din Australia, care datează încă din anul 1901, va muri, anticipează Bloomberg.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •