Wolf Theiss a finalizat a zecea tranzacție din 2013

Wolf Theiss a finalizat a zecea tranzacție din 2013

Wolf Theissa acordat consultanță distribuitorului anglo-german de farmaceutice Alliance Healthcare Deutschland AG, membru al grupului Alliance Boots, la achiziționarea a 20% din acțiunile societății române Farmexpert DCI S.A.. Wolf Theiss finalizează astfel cea de-a zecea tranzacție din anul 2013, informează un comunicat de presă al companiei, remis Manager Express.

Urmând tranzacția inițială din 2006 când achiziționase 60% din acțiunile Farmexpert, anul trecut, Alliance Healthcare Deutschland a dobândit un pachet suplimentar de 20% din acțiuni. Zilele acestea a avut loc finalizarea celei de-a treia achiziții, ce a vizat restul de 20% din acțiuni, preluate de la Dr. Eugen Banciu, fondatorul companiei Farmexpert.

Grupul Alliance Boots deține astfel în prezent 100% din acțiunile societății române Farmexpert.

Farmexpert este unul dintre principalii distribuitori de produse farmaceutice și pâră-farmaceutice din România, cu o cotă de piață de peste 15%. Această achiziție ulterioară de acțiuni nu este doar ultimul pas în preluarea Farmexpert de către Alliance Healthcare Deutschland, ci și o mișcare strategică a grupului Alliance Boots pe piață românească.

Echipă Wolf Theiss care a asistat tranzacția a fost coordonată de Horst Ebhardt, Partener. Acesta a fost asistat de Ileana Glodeanu Counsel și Hartwig Kienast Senior Associate, ambii specializați în Corporate/M&A. GA¼nter Bauer Partener și Claudia Chiper Senior Associate au fost specialiștii pe probleme ce țin de dreptul concurenței.

Ileana Glodeanu, Counsel a comentat încheierea tranzacției, astfel: „Suntem încântați că am putut asistă Alliance Boots la achiziția în etape a Farmexpert, în cadrul unei scheme mulți-anuale. Tranzacția demonstrează potențialul sectorului pharma din România.”

Echipa Corporate/M&A Wolf Theiss București a finalizat o serie de tranzacții în anul 2013, în domenii precum pharma/medical, energie regenerabila, media & advertising, gas & oil, transport.

Alliance Healthcare Deutschland AG, fostă Andreae-Noris Zahn AG (ANZAG), cu sediul social în Frankfurt am Main, aparține principalului furnizor de servicii medicale pentru farmacii și producători din Germania. Este membră a grupului Alliance Boots, lider european în domeniu. Segmentul pieței angro de produse farmaceutice, cu cele 25 sucursale, are cea mai densă rețea de distribuție din industrie. Grupul are peste 2.700 de angajați și o cifră de afaceri în Germania de aproximativ 4 miliarde EUR. Alliance Boots este activă în 25 de țări și are peste 108.000 de angajați.

DESPRE WOLF THEISS
Înființată în 1957, Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, specializată în acordarea de asistentă în domeniul afacerilor internaționale. În cele 14 birouri din Albania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republică Cehă, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina, își desfășoară activitatea 340 de avocați care acordă consultanță pentru societăți comerciale locale și internaționale, cu operațiuni în domeniul industrial, comerț și servicii, precum și pentru bănci și societăți de asigurare. Îmbinând practică juridică și cea comercială, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și inovatoare, bazate pe experiență și cunoștințele acumulate în domeniul juridic, fiscal și comercial.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •