Ce să mai faci cu 2020?

Ce sa mai faci cu 2020

Se puteau aștepta multe de la anul 2020 dar nu ce trăim acum. Chiar dacă anticipată de mulți, criza nu arăta în niciun caz în acest fel: criză sanitară, urmată de o criză sistemică.

În versiunea lui inițială 2020 trebuia să fie anul zenitului de creștere economică și prosperitate: aluzia împlinirii unei rotunde promisiuni de mai bine. Ceea ce avem, însă, sunt dezechilibre macroeconomice, planuri de salvare și programe de susținere pentru companii și angajați.

A. Schimbări la nivel de companie

Pentru o companie din România este greu să treacă cu bine prin acesta încercare. Și totuși, dacă ne uităm mai bine decidenții pot lua o serie de măsuri răspuns cum ar fi:

1. Să gestioneze atent resursele financiare și umane astfel încât să mențină și chiar să crească productivitatea angajaților. Din acest punct de vedere modelul kurzabeit adoptat sprijină această măsură deoarece, pentru companiile care diminuează programul de lucru al angajaților, statul plătește în proporție de până la 75% diferența dintre salariul inițial și cel rezultat după reducerea programului de lucru.

2. Să retehnologizeze compania prin accesarea fondurilor europene nerambursabile aferente Programului Operațional Competitivitate 2014–2020, în cuantum de 1 miliard de euro. Fondurile europene nerambursabile sunt disponibile sub trei forme: a) microgranturi pentru microîntreprinderi sub formă forfetară, b) granturi pentru capital de lucru acordate beneficiarilor sub formă de suma forfetară și în procent din cifra de afaceri și c) granturi pentru investiții productive în baza evaluării proiectului de investiții depus.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •