Vision Statement pentru afacerea ta

Unul dintre motivele pentru care compania Disney are reputaţia de a le oferi vizitatorilor experienţe unice, magice şi de neuitat în toată gama de servicii – indiferent dacă este vorba despre parcuri tematice, hoteluri, restaurante sau magazine – se datorează viziunii şi misiunii afacerii, în totalitatea sa.

„Obiectivul companiei este acela de a fi unul dintre producătorii şi furnizorii de top în divertisment şi informaţii. Folosindu-ne portofoliul de mărci, căutăm să dezvoltăm cele mai creative, inovatoare şi profitabile experienţe de divertisment şi produse similare, în întreaga lume”.

Cu siguranţă, compania are obiective financiare, corelate cu generarea de valoare pe termen lung, însă scopul de a exista al business-ului este „Să-i facem pe oameni fericiţi”.

Vision Statement-urile concentrează visurile şi speranţele legate de afacere. Îţi aduc aminte de ceea ce doreşti să construieşti, sunt o inspiraţie pentru tot ceea ce este asociat afacerii – angajaţi, clienţi, parteneri, acţionari, generaţii viitoare.

Ele răspund întrebării „Încotro mă îndrept?”.
Iată în continuare alte câteva exemple memorabile de viziuni de companie:

General Electric (GE): „Aducem lucruri bune vieţii.”

Microsoft: „Lucrăm pentru a ajuta oamenii şi firmele din toată lumea să se ridice la nivelul potenţialului lor.”

Marriott Hotels: „Ne uităm înainte către viitorul nostru – ce e mai bun urmează să vină.”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •