46% dintre investițiile franceze din România sunt în industrie

46% dintre investitiile franceze din Romania sunt in industrie

Sursa foto: stocksnap.io

Industria auto reprezintă primul sector exportator pentru România, care este al patrulea cel mai mare constructor de automobile din regiune, cu o contribuție de aproape 10% din PIB și o contribuție ce reprezintă aproape 50%  din valoarea totală a exporturilor românești. De asemenea, acest sector reprezintă 200 000 de locuri de muncă directe. În 2016, în România, s-a înregistrat o creștere cu 17,8% a vânzărilor de automobile noi, comparativ cu anul precedent, ceea ce înseamnă aproape 142.000 de vehicule noi vândute.

Schimburile comerciale dintre Franța și România și-au păstrat dinamica și în 2016 când au înregistrat o valoare de 7,42 miliarde de euro,  însemnând o creștere cu 9% prin comparație cu 2015.  Franța este în prezent al cincilea cel mai mare investitor străin în România, majoritatea companiilor franceze implantate în România fiind puternic specializate în industrie (sector care reprezintă peste 46% din investițiile franceze din România).

Cea de-a patra ediție a Întâlnirilor de afaceri din sectorul auto, un eveniment business to business care are ca scop crearea de noi relații între companiile franceze și cele românești, va avea loc marți, 30 mai, în prezența domnului Alexandru Petrescu, Ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, la Hotel Novotel, sala Paris.

Citeşte şi EY: Suntem departe de paritatea de gen în industria auto, în mod tradiţional masculină

Evenimentul este organizat de biroul Business France din România, Ambasada Franței în România, în parteneriat cu Grup Renault România, Asociația Constructorilor de automobile din România (ACAROM), Camera de comerț și industrie franceză din România (CCIFER) și Camera de comerț și industrie germană din România (AHK).

O sesiune plenară va deschide evenimentul la care vor lua cuvântul domnul Yann Frollo de Kerlivio, director Business France România, consilier comercial al Ambasadei, doamna Catherine Suard, Prim-consilier al Ambasadei Franței în România, domnul Francois Coste, președinte al CCIFER, domnul Mihai Boldijar, Vice-președinte al AHK, domnul Gabriel Sicoe, președinte al Acarom.

Sesiunea plenară va fi închisă de Alexandru Petrescu, Ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

O conferință de presă dedicată acestui eveniment va fi organizată marți, 30 mai, de la ora 11.30, la Hotel Novotel, (sala alăturată sălii Paris) în prezența Excelenței sale domnul Francois Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România, a domnului Yves Caracatzanis, Președinte Director General al Dacia și Director General Grup Renault România și a domnului Gabriel Sicoe, președinte Acarom.

„La acest eveniment participă peste 30 de companii franceze din domeniul auto, dintre care mai multe au venit special din Franța pentru a prospecta piața, pentru a încerca să se dezvolte pe această piață, dar și în căutare de noi clienți sau parteneri. Mai multe domenii din industria auto sunt reprezentante, de la fabricarea de piese  și componente la soluțiile informatice. Obiectivul acestui eveniment este de a explica companiilor franceze participante perspectivele pieței auto din România, debușeurile, dar și provocările importante în termeni de creștere a valorii adăugate și de dezvoltare”, a declarat François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România.

Evenimentul va include prezentări ale pieței locale și a principalilor actori, precum și sesiuni de întâlniri între companiile franceze participante și specialiștii români din industria auto.  De asemenea, Întâlnirile de afaceri din sectorul auto reprezintă o ocazie pentru societățile franceze de a prezenta noi produse și noi tehnologii inovatoare pentru industria automobilelor din România.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •