Proiectează de 7.000 de euro

Wienerberger Brick Award '18_2

Arhitecții din România sunt invitați să se înscrie la ediția 2018 a Wienerberger Brick Award, concursul internațional de arhitectură menit să pună în lumină, la nivel internaţional, proiectele arhitecturale care folosesc produsele ceramice într-o manieră excepțională. În 2018, se va organiza a opta ediție a acestui concurs bienal. Arhitecții pot înscrie proiecte până la data de 20 aprilie 2017, prin intermediul aplicației online care poate fi consultată aici: www.brickaward.com.

Câștigătorul marelui premiu va primi suma de 7.000 Euro, iar câștigătorii fiecărei categorii în parte vor obține premii în valoare de 5.000 Euro.

După termenul limită pentru înscrieri, 20 aprilie 2017, un juriu format din jurnaliști și critici de arhitectură va selecta 50 de proiecte care vor fi nominalizate pentru Wienerberger Brick Award 2018. Proiectele alese vor fi publicate în “Brick 18, catalogul care însoțește fiecare ediție Brick Award. Ulterior, un juriu internațional format din arhitecți va desemna atât câștigătorii celor patru categorii ale concursului, cât și câștigătorii marelui premiu.

Categoriile de concurs:

  • Rezidențial: locuințe individuale, case duplex cu o arhitectură de calitate înaltă, care oferă spații de locuit confortabile, sănătoase și sustenabile
  • Rezidențial urban: blocuri de locuințe, soluții rezidențiale inovatoare în mediul urban, care țin cont de trendurile, schimbările urbanistice și de noile concepte de locuire
  • Construcții publice: clădiri confortabile, funcționale și cu o estetică deosebită, care pot fi: spații de birouri: clădiri comerciale, birouri și clădiri industriale; sau spații publice: în scop educativ, cultural, pentru sănătate sau proiecte de infrastructură
  • Soluții speciale: concepte inovatoare, utilizarea noilor tehnologii de construire, modalități inedite de utilizare a materialelor ceramice.

Proiectele înscrise în competiție trebuie să pună în valoare utilizarea materialelor ceramice, gama de aplicații fiind foarte diversă – de la blocuri și țigle, la cărămizi aparente, panouri și pavaje. Important de subliniat: utilizarea produselor Wienerberger nu este obligatorie pentru proiectele înscrise în competiție.

O atenţie suplimentară va fi acordată modului în care proiectele îmbină funcţionalitatea, sustenabilitatea şi eficienţa energetică. Proiectele înscrise trebuie să fie  finalizate după anul 2014, astfel încât acestea să fie de actualitate.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •