Salon de vinuri dedicat promovării turismului viticol din România

Salon de vinuri dedicat promovării turismului viticol din România

Primul salon de vinuri dedicat promovării turismului viticol din România are loc în acest weekend în Bucureşti. Mai exact, în perioada 14-16 mai, ReVino.ro organizează târgul REVINO – Descoperă vinurile din România pentru iubitorii de vinuri şi cei interesaţi să le descopere. De asemenea, la eveniment vor fi prezenţi şi reprezentanţi HoReCa şi ai agenţiilor de turism care vor interacţiona direct cu cramele mici şi mijlocii din România, cu scopul de a afla detalii despre vinurile acestora, soiurile autohtone şi posibilitatile de a practica turismul viticol.

La eveniment sunt asteptati peste 1.000 de vizitatori care vor putea degusta din cele peste 100 de vinuri premium puse la dispoziţie de cramele expozante într-un cadru elegant care să reflecte imaginea pe care vrem să o avem la nivel naţional şi internaţional la nivel de ţară. Fiecare persoană va primi un pahar la intrare împreună cu fişa pe care îşi va putea nota părerile şi preferinţele despre vinurile degustate pe care le pot achiziţiona la plecare.

“Potenţialul de dezvoltare a turismului viticol şi de promovare a vinurilor din soiuri autohtone este unul foarte mare”, spune Alina Iancu, fondator CrameRomania.ro şi ReVino.ro. “Din acest motiv, împreună cu proprietarii de crame, ne-am propus să promovăm imaginea României la nivel de ţară care poate să atragă turiştii străini şi să le arătăm celor români experienţele de care se pot bucura în timpul liber.”

Evenimentul REVINO – Descoperă vinurile din Romania este unul premium, unde toate cramele prezente vor beneficia de aceleaşi condiţii şi de standuri similare. Astfel, diferenţierea din partea vizitatorilor va fi doar la nivel de calitate a vinurilor prezentate, mai exact maximum 7 etichete la fiecare cramă.

“Pentru cei care vor să afle mai multe detalii despre soiurile autohtone, dar şi internaţionale, organizăm o serie de masterclass-uri interactive. Astfel, specialişti străini şi români vor compara vinurile din România cu cele din afară, vor dezvălui asocieri inedite cu diverse feluri de mâncare, vor face cunoscute zonele viticole şi cramele care îşi deschid porţile pentru turişti”, continuă Alina Iancu.

Costurile de participare la eveniment se încadrează între 50 şi 90 lei pentru vizitarea standurilor şi între 150 şi 200 lei pentru acces la masterclass-uri, iar biletele pot fi achiziţionate atât online de pe winefair.revino.ro/visitors/tickets, cât şi direct la eveniment. De asemenea, ziua de luni, 16 mai, este dedicată în exclusivitate sectoarelor HoReCa şi turism, iar intrarea este pe bază de invitaţie.

Pentru promovarea turismului viticol din România, Alina Iancu a dezvoltat proiectele CrameRomania.ro (singura bază de date bilingvă – română şi engleză – a cramelor din România), Revino.ro (agregator de tip Trip Advisor al cramelor şi magazinelor specializate de vinuri – vinoteci şi restaurante – din România).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •