Companiile au nevoie de trei ani să se adapteze la o economie deschisă

Companiile au nevoie de trei ani să se adapteze la o economie deschisă

Până în anul 2020, companiile care nu și-au deschis granițele către competitori, inovatori și noua generație de specialiști independenți vor avea dificultăți în dezvoltarea în economia deschisă, relevă un studiu Samsung.

Aceast tip de economie deschisă va fi caracterizat de o colaborare intensă cu liberii-profesioniști, integrarea inovațiilor de tip startup și o nouă colaborare între competitori.

În ultimul deceniu, datorită evoluției tehnologiei mobile, companiile au devenit mai deschise spre colaborare și înțeleg mai bine beneficiile unei economii deschise, comparativ cu modelul de afaceri conservativ existent. Așadar, în trei ani, companiile vor funcționa într-o lume mai puțin limitată de granițele tehnice sau umane. Datele, ideile și oamenii vor fi integrate mai ușor în modele de afaceri similare cu cele din prezent.  Este necesar ca organizațiile să accepte și să tină pasul cu dinamisul tehnologic și cu așteptările viitorului.

Pentru a se dezvolta în această lume a noilor tehnologii și a forței de muncă digitalizată și dispersată, companiile vor trebui să adopte platforme de securitate care să le permită schimbul de informații în mod deschis, dar în condiții de siguranță. Acest proces va schimba fundamental modul în care companiile își construiesc modelul de afaceri și tehnologiile.

“Găsirea unei modalități de a include, în condiții de siguranță, noul val de liber-profesioniști va fi provocarea principală în mediul de afaceri. În următorii trei ani, companiile vor lucra cu peste 7 miliarde de dispozitive conectate, în timp ce forța de muncă digitalizată și dinamică va transforma modul în care operează companiile“ a declarat Nick Dawson, Global Director Knox Strategy.

La nivel mondial, companiile europene sunt lidere în adoptarea infrastructurii și a capitalului uman care va alimenta următoarea etapă a acestei revoluții digitale. Conform cercetărilor The Future Laboratory, care au constituit baza acestui raport, această tendință este favorabilă companiilor și permite valorificarea forței de muncă flexibilă și dezvoltată, cât și dezvoltarea companiilor, în următorii trei până la zece ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •