Rexit: Românii care trăiesc în Marea Britanie, încurajați să revină în țară

Brexit: Românii care trăiesc în Marea Britanie, încurajați să revină în țară

„România se schimbă, Europa se schimbă, timpurile se schimbă. Re>patriot este alături de românii care trăiesc și profesează în Marea Britanie. Ne dăm seama că evenimentele recente (Brexit-n.r.) provoacă îngrijorări atât la nivel profesional cât și personal”, spun reprezentanții realizatorilor proiectului, Fundația Romanian Business Leaders.

Ei consideră că business-urile din România au nevoie de românii cu experiență din străinătate pentru a se dezvolta.

„Totodată, încurajăm românii din diaspora să evalueze foarte serios opțiunea de a investi în România. Cu bani puțini sau mulți, încă pot fi lansate businessuri în țară care să permită unei familii un trai decent și economisire pentru viitor”, adaugă reprezentanții Fundației Romanian Business Leaders.

În același timp însă, Re>patriot face eforturile necesare pentru ca găsirea unui loc de muncă adecvat în România să nu mai reprezinte un motiv pentru a rămane în străinătate.

„În octombrie vom lansa  platforma de jobs dedicată românilor din diaspora; în paralel am început să dezvoltăm un mecanism de matching între investitorii care au locuri de muncă vacante și românii din diaspora interesați să se relocheze și să se recalifice. Tototdată, încurajăm autoritățile locale să investească și să acceseze forța de muncă și capitalul de cunoștințe existent în diaspora”, mai spun reprezentanții Fundației Romanian Business Leaders.

Citește și În 2015, străinii vin în România pentru afaceri, nu pentru turism. Ce spun statisticile

Re>patriot este un proiect de repatriere prin antreprenoriat iniațiat în urmă cu un an de peste 30 de lideri din business-ul românesc, antreprenori și executivi de top, conduși de Marius Bostan, membru RBL, actualmente Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale. Participarea acestora se face pe bază de voluntariat cu scopul de a oferi inspirație și consiliere românilor plecați care vor să revină în România.

Re>Patriot își propune să susțină românii care doresc să revină în țară, cu informații și consiliere pentru acces rapid la oportunitățile din România. Pentru că în egală măsură, România are nevoie de expertiza și experiența lor. Proiectul se adresează în același timp și românilor care sunt de mult timp în străinătate și doresc să rămână acolo, dar sunt interesați să pornească o afacere și să fructifice oportunități în țară, transferând în România bunele practici dobândite în țara adoptivă.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •