Vânzările de tichete cadou prilejuite de începutul anului şcolar ar putea creşte cu 30%

Vanzarile de tichete cadou prilejuite de inceputul anului scolar ar putea creste cu 30%

Debutul  anului şcolar este un eveniment tot mai folosit de companii pentru acordarea de tichete cadou angajaţilor, procentul de vânzări pentru această perioadă crescând cu 20% în 2015 faţă de 2014, iar pentru 2016, Up România estimează o creştere cu 30% faţă de anul 2015.

Conform actualului Cod Fiscal, companiile pot acorda tichete cadou angajaţilor şi cu ocazia unor evenimente speciale, care pot fi stabilite în fiecare firmă prin contractul colectiv de muncă sau regulamentul intern, cum este şi cel care marchează începutul anului şcolar, pe lângă ocaziile consacrate – Crăciun, Paşte, 8 Martie şi 1 Iunie.

Companiile care alocă tichete cadou salariaţilor, cu scopul de a-i sprijini în efortul de procurare a rechizitelor şi a altor obiecte necesare copiilor pentru începutul de an şcolar, nu vor plăti contribuţii sociale dacă evenimentul este prevăzut în contractul colectiv de muncă sau în regulamentul intern.  Salariaţii vor achita însă impozitul aferent, indiferent de valoarea tichetelor. O condiţie importantă pentru deductibilitatea valorii oferite este şi aceea de a nu depăși plafonul de 5% din cheltuielile cu salariile personalului.

“Începutul anului şcolar este un eveniment care pune o mare presiune pe bugetul oricărei familii şi este un bun moment pentru angajatori de a-şi arăta grija pentru angajaţi, dar şi preocuparea pentru actul educaţional al copiilor acestora. Tichetele cadou oferite cu această ocazie creează un mare ataşament angajat-angajator, fiind şi un act de responsabilitate socială al fiecărei companii”, a arătat Elena Pap, directorul general al Up România.

2016 este al treilea an consecutiv în care tichetele cadou înregistrează creşteri pentru fiecare dintre evenimentele cu ocazia cărora companiile pot oferi acest gen de bonus extra salarial. Datele companiei Up România arată că pentru evenimentele aferente primului semestru din 2016, vânzările de tichete cadou au crescut cu aproape 70% faţă de 2015.

Citeşte şi Acordarea de tichete cadou angajaților, din perspectiva jurisprudenței Înaltei Curți de Casație și Justiție a României

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •