În cadrul Confidex, Impetum Group identifică patru tipologii de manageri

In cadrul Confidex, Impetum Group identifica patru tipologii de manageri

Impetum Group, grupul românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business în oricare etapă din viața unei companii românești, face publice rezultatele integrale ale primului studiu național despre încrederea managerilor români în economie, parte din proiectul Confidex.

„Noile informații din studiu disting între patru profiluri de manageri români și oferă o radiografie completă pe fiecare sector contributor la PIB, care cuprinde punctele nevralgice și acțiunile strategice luate în calcul de executivi pentru a le atenua. Credem cu tărie că acești pași pe care îi facem în cadrul Confidex ne vor ajuta să înțelegem mai bine această criză și să găsim soluții pentru a așeza economia românească pe baze mai solide”, a declarat Andrei Cionca, CEO Impetum Group.

Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul

Cu un eșantion de 503 companii din toate domeniile principale de activitate și toate regiunile țării, dintre care 150 de companii mari cu cifra de afaceri mai mare de 5 milioane de Euro, studiul este o premieră națională și cercetează exclusiv percepția C-level managerilor din companii din cele mai importante șase sectoare contributoare la PIB. Pentru a urmări evoluția încrederii în economie, rezultatele cercetării sunt comprimate într-un index care alocă un scor unic nivelului percepției din mediul de afaceri. Actualmente, indicele CONFIDEX este la 41 de puncte din totalul de 100. Studiul va fi actualizat prin chestionare trimestriale.

Cei mai mulți manageri români sunt mai degrabă optimiști

În funcție de impactul real și impactul perceput al pandemiei în economie, la nivel global, național, al sectorului și al companiei, precum și în funcție de încrederea în instituții, cele patru profiluri de manageri și ponderile lor sunt:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •