Facebook şi Instagram adaugă facilităţi de monetizare a transmisiunilor video live

Cum sa configurati o pagina de afaceri Facebook

Două facilităţi de monetizare a live stream-urilor sunt anunţate simultan pentru Instagram şi Facebook: una facilitează colectarea de fonduri pentru organizaţii nonprofit, iar cealaltă este gândită pentru creatorii de conţinut şi artişti.

Facebook anunţă Paid Livestreams, o funcţie prin care muzicienii şi alţi creatori de conţinut pot cere bani de la cei care vor să urmărească o transmisiune video directă. Aici pot intra concerte, stand-up comedy sau alte forme de conţinut, nu neapărat artistice.

Noua facilitate poate fi folosită de pagini şi, în vremea izolării sociale şi chiar şi după, poate fi folosită pentru a monetiza inclusiv cursuri online.

Citește și: Sfaturi și măsuri de prevenție pentru antreprenori în situații de criză

Anunţul oficial lasă în urmă multe semne de întrebare la care Facebook nu a oferit încă răspunsuri. Întrebări precum cât ar fi un tarif maxim pentru un live stream sau ce procent opreşte gigantul american din plăţi.

În schimb, Facebook spune că va extinde sistemul de plată prin stele, acesta urmând a fi disponibil în curând muzicienilor. În acest sistem, spectatorii pot acorda aşa-numite stele creatorilor de conţinut, însă fiecare stea le aduce acestora doar 0,01 dolari.

Instagram anunţă, în acelaşi timp, o funcţie care permite colectarea de fonduri pentru organizaţii nonprofit tot prin intermediul livestream-urilor video.

Cei care realizează transmisiile video le pot cere spectatorilor să doneze pentru un anumit nonprofit. Aceştia din urmă pot face, dacă doresc, donaţii pe care le vor plăti cu cardul.

Citește și: Când soarta ne dă lămâi, noi facem limonadă la ediția digitală a Fuckup Nights București Vol. IV

Creatorii livestream-urilor pot urmări în timp real câţi bani se strâng, iar donatorii vor primi un sticker “Am donat”.

Acest tip de donaţie va putea fi folosit la început doar pentru organizaţiile nonprofit înregistrate. Facebook ia în calcul ca, eventual, sistemul să fie extins şi pentru alte organizaţii şi utilizatori individuali.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •