16 documentare despre business și start-up-uri

16 documentare despre business și start-up-uri

Avem atâtea resurse din care putem învăța! Este și mai bine când facem o activitate care ne relaxează, dar și extragem ceva din ea. Așadar, vă propunem o listă cu documentare de business și startup-uri dintre care puteți alege orice titlu, fiind siguri că veți avea multe de învățat. Ordinea este aleatorie.

  • The War Room (1993): despre organizarea campaniei electorale a lui Bill Clinton din 1992, moment definitoriu în politica americană și mondială. Principiile din politică sunt extrem de importante în business, la nivel de negocieri, strategii.
  • E-dreams (2001): tratează apariția și creșterea exponențială a unui start-up în era internetului – Kozmo.com, care promitea livrarea produselor comandate online într-o oră.
  • Secret Billionaire: The Chuck Feeney Story (2009) – de data aceasta poți viziona direct pe YouTube. Este povestea lui Chuck Feeney care, după ce a făcut milioane de dolari din magazine duty free, a ales să doneze toți banii.
  • The startup kids (2012): conține poveștile mai multor antreprenori tineri care și-au lansat business-urile pe internet. Este vorba despre fondatorii Vimeo, Dropbox, Kiip, Soundcloud și alții.
  • Enron: The smartest guys in the room (2004):  Incredibila poveste a companiei Enron și cum a fost  ea condusă. Deși organizația a dat faliment, lecțiile sunt abundente.
  • Can Mr. Smith Get to Washington Anymore? (2006): arată asemănarea incredibilă între o campanie electorală și lansarea unui start-up. Subiectul principal este despre un candidat la Congresul SUA care pune totul la bătaie pentru a fi ales. Bonus: vă puteți uita și la filmul cu același nume, regizat de Frank Capra.