„Learning by doing”: Tinerii români, interesaţi de programe internaţionale de educaţie antreprenorială

Un sfert de milion de tineri din România au dobândit competenţe esenţiale pentru viitorul lor, prin experiențe educaționale de tip learning by doing, pe parcursul anului școlar 2015-2016. Tinerii români au beneficiat de programele internaționale Junior Achievement de educație  economică, antreprenorială, financiară şi de orientare profesională derulate în România din 1993 și în lume din 1918.

Prin activităţile desfăşurate la clasă şi interacţiunea consultanţilor voluntari din comunitatea de afaceri, programele JA stimulează gândirea critică și spiritul antreprenorial, etica și responsabilitatea, ajutând tinerii să-și dezvolte competențe esențiale pentru profesie și pentru viață. Conținutul practic al programelor vine în completarea noțiunilor teoretice specifice programei obligatorii, aducând școala mai aproape de viața reală. Pe parcursul anului școlar 2015-2016, 4.174 de profesori din 1.449 de instituții de învățământ au implementat aceste programe.

Elevii și profesorii din programele JA primesc gratuit un pachet educațional complet, ce cuprinde manuale și materiale auxiliare, traininguri și webinarii, consultanță voluntară la clasă din partea JA și a unor profesioniști din mediul de afaceri, acces la competiții naționale și internaționale și posibilitatea de a câștiga burse și finanțări pentru proiecte școlare și de business.

Implementez programele JA de cinci ani și le consider utile și practice. Elevii sunt foarte interesați să descopere tainele economiei de piață și sunt foarte inventivi când vine vorba de a pune bazele unei mici afaceri. Implementez aceste programe la toate clasele V-VIII și consider că le va folosi mult în viitor”,  spune Iosif Dorin Crișan, profesor Școala Gimnazială Băița, Hunedoara.

Programe internaționale Junior Achievement se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice, instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri, având module pentru: educație antreprenorială, financiară și economică, educație pentru orientare profesională, dezvoltare abilități pentru viață și educație pentru sănătate și viața activă.

Citeşte şi Încep înscrierile în programele internaționale JA – Curriculum la Decizia Școlii (CDȘ)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •