449 de societăți cu participare străină la capital au fost înmatriculate în ianuarie 2014 – INS

investitori straini

Un număr de 449 de societăți comerciale cu participare străină la capitalul social au fost înmatriculate în România în luna ianuarie 2014, potrivit datelor centralizate ale Institutului Național de Statistică (INS).

Astfel, datele INS mai arată că valoarea totală a capitalului subscris se ridică la suma de 749,7 milioane de lei (echivalentul a 165,62 milioane de euro).

Citește și Mircea Manolescu, inventatorul capsulei antiseismice: Declinul inovației va duce la scăderea cifrei de afaceri

Capitala numără cele mai multe societăți cu participare străină la capital care au fost înmatriculate în luna ianuarie a acestui an, și anume 153 de firme, urmată de județul Timiș, cu 30 de firme, și de județele Bihor și Ilfov, cu 28 de firme fiecare.

La polul opus, județele cu cele mai puține societăți cu participare străină la capital care au fost înmatriculate în luna ianuarie 2014 sunt Călărași, unde nu a fost înmatriculată nicio firmă, urmat de județele Botoșani, Buzău, Giurgiu, Teleorman și Vaslui, cu câte o firmă înmatriculată în fiecare.

Citește și Numărul șomerilor din România, în creștere

Italia este țara de unde au provenit cei mai mulți investitori în luna ianuarie, 136 de investitori, urmată de Germania și Turcia, ambele cu 29 de investitori, de Franța, cu 26 de investitori, și de Ungaria, cu 25 de investitori.

Sursă foto: globalization101.org