Cele mai prospere locuri din Europa în care să trăiești și să muncești

Cele mai prospere locuri din Europa in care sa traiesti si sa ă muncesti

Următorii 40 de ani sunt, probabil, cei mai importanți 40 de ani cu care s-ar fi confruntat vreodată Europa.

Schimbarea agendelor politice și plecarea viitoare a Marii Britanii de la Uniunea Europeană îi determină pe mulți economiști să se întrebe câte economii vor face față schimbării peisajului financiar.

În 2010, la doar doi ani de la recesiunea financiară, economia locală a Luxemburgului a devenit cea mai bogată din Europa, înregistrând o creștere dramatică de la pre-recesiune.

Bogăția unei economii locale este adesea măsurată de produsul intern brut (PIB). În teorie, cu cât o economie locală este mai performantă, cu atât sunt create mai multe oportunități (locuri de muncă, întreprinderi și investiții), ceea ce înseamnă că oamenii se uită acum mai îndeaproape la PIB pentru a stabili unde sunt cele mai bune investiții și locuri de muncă.

Un nou raport al Grosvenor a dezvăluit cum se va schimba PIB pe cap de locuitor pentru fiecare zonă europeană în fiecare an pentru următorii 40 de ani. Acestea sunt prezentate mai jos în detalii Unde va fi cea mai bogată zonă din Europa în prezent și în următorii 20 și 40 de ani:

Cele mai bogate zone ale Europei (în prezent):

Luxemburg

Groningen

Ingolstadt

Düsseldorf

Bratislava

Paris

Heilbronn

München

Bucureşti

Regensburg

Luxemburg găzduiește în prezent cea mai înfloritoare economie atunci când este măsurată față de PIB pe cap de locuitor. Orașul luxemburgian renumit pentru orașul său vechi medieval oferă mai mult decât arhitectură istorică atractivă, dar și oportunități de muncă deosebite.

În prezent, Germania domină lista cu 5 orașe care o fac în primele zece economii locale.

Cele mai bogate zone din Europa până în 2040:

Până în 2040, capitala României București va face un salt substanțial înainte de a trece de la a 9-a la a 3-a cea mai bună economie din Europa.

De asemenea, vor apărea noi orașe europene, inclusiv Dublin și Vitoria-Gasteiz.

Luxemburg

Groningen

Bucureşti

Ingolstadt

Paris

Bratislava

Düsseldorf

Dublin

Heilbronn

Vitoria / Gasteiz

Cele mai bogate zone din Europa până în 2060:

Până în 2060, studiul arată că cinci orașe din Germania se vor afla în primele 10 cele mai bogate zone din Europa, cu Görlitz, Aschaffenburg, Düsseldorf, Schweinfurt și Neubrandenburg.

În ceea ce privește zonele europene care se ridică cel mai mult, orașul german, Neubrandenburg va sări 168 de locuri – cel mai mare salt față de orice oraș inclus în studiu.

Locul de top va fi luat de capitala României, București. Cu salarii mai mici decât media UE, a atras externalizarea. În special sectorul lor tehnologic și sectorul serviciilor au înregistrat o creștere constantă în ultimii ani.

București – a urcat opt locuri

Luxemburg – a scăzut un loc

Groningen – a urcat un loc

Paris – a urcat două locuri

Görlitz -a crescut 94 de locuri

Aschaffenburg -a crescut 25 de locuri

Dublin – a crescut un loc

Düsseldorf – a scăzut patru locuri

Schweinfurt – a crescut 17 locuri

Neubrandenburg – a crescut 168 de locuri

  •  
  •  
  •  
  •  
  •