Cum poate sportul să ajute femeile să devină antreprenoare

Cum poate sportul să ajute femeile să devină antreprenoare

Într-un sondaj realizat de Ernst and Young anul acesta în rândul a 821 de manageri , la nivel global, compania a descoperit că mare parte dintre femeile în posturi de conducere au jucat sport în liceu sau în facultate, informează bbc.co.uk.

Cum poate sportul să ajute femeile să devină antreprenoare

  • Printre femeile de afaceri de succes care au făcut sport de performanță în tinerețe se află Indra Nooyi, CEO  PepsiCo (a jucat cricket) , dar și Irene Rosenfeld, CEO Kraft Foods (a jucat bachet).

Ca o consecință a sondajului, Ernst & Young a și lansat în luna martie un program dedicat sportivelor de performanță pentru a le ajuta să își dezvolte potențialul de lideri atunci când se retrag din competiții.

Sportul este considerat extrem de important în a le ajuta pe femei să își dezvolte spiritul antreprenorial. În Statele Unite ale Americii, a fost înființată Heels and Helmets, o tabără menită să le ajute pe femei să fie lideri mai buni prin sport.

„Sportul ne învață că nu trebuie să ne complacem niciodată și că nu ne lăsăm temerile să ne taie avântul. Trebuie să înțelegi cultura din spatele sportului și <<limbajul>> ”, spune Shavannia Williams, președintele Heels and Helmets.

Studiile arată că sportivele au mai mare încredere în ele și știu să își susțină punctual de vedere cu hotărâre. Pentru că sunt obișnuite cu participarea la concursuri, sunt deja obișnuite și cu eșecurile și stiu cum să le facă față.

Sportul, este, prin urmare, un bun instrument nu doar pentru a căpăta încredere, dar și pentru a învăța să te adaptezi în funcție de context, să privești critic și adversarii și să înțelegi la ce anume trebuie să mai lucrezi pentru a deveni mai bun.

Deși unii specialiști sunt de părere că trebuie luate în considerare și femeile care nu au avut experiențe plăcute în ceea ce privește activitățile fizice, și pentru care sportul le demoralizează, marea parte a experților recunosc beneficiile sportului în a ajuta femeile să lucreze bine în echipă și  în a le determina să fie disciplinate în munca pe care o depun.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •