Smartphone-urile și tabletele, preferate de utilizatori pentru a citi știri

Smartphone-urile și tabletele, preferate de utilizatori pentru a citi știri

Un număr tot mai mare de utilizatori de smartphone-uri și tablete  din Statele Unite ale Americii citesc știrile pe dispozitivele lor, arată un sondaj realizat de Institutul de Jurnalism Donald W. Reynolds, citat de emarketer.com.

tablets4_1920x1285

Cel mai mare consum de știri pe smarphone-uri și tablete s-a înregistrat la grupa de vârstă 35-44 (73%), iar cel mai mic la categoria 65+ (35%).

Toate aceste cifre trag, însă, un semnal de alarmă pentru trusturile de presă. Pe măsură ce oamenii citesc tot mai des știrile online, prin intermediul telefoanelor și tabletelor, scad numărul de abonamente pe care americanii îl fac la ziarele de știri.

Pentru grupa de vârstă 45-54 de ani a fost observată  cea mai importantă scădere în ceea ce privește abonarea la ziare, de la 34% în 2012, la 28%, anul acesta.

Localytics, o companie de aplicații pentru mobil a cercetat creșterea numărului de persoane care citesc știrile de pe dispozitive mobile și a observant că la nivelul SUA, între iulie 2012 și iulie 2013, numărul celor care se loghează la aplicații de știri a crescut cu aproape 40% .

Sondajul făcut de Insitutul de Jurnalism Donald W. Reynolds arată și tendința îngrijorătoare pentru print. Unpr ocent de 12% dintre respondenți vrea să renunța de anul viitor la abondamentele la publicațiile de știri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •