Stresul provocat de pauzele în redarea conținutului video pe mobil, mai mare decât cel resimțit la coadă într-un supermarket

Stresul provocat de pauzele în redarea conținutului video pe mobil, mai mare decât cel resimțit la coadă într-un supermarket

Ericsson lansează cu ocazia Mobile World Congress 2016, unul dintre cele mai mari târguri de tehnologie la nivel global, o versiune actualizată a studiului Ericsson Mobillity Report. Acesta analizează impactul pe care îl au diferite niveluri de performanță a rețelelor asupra utilizatorilor de smartphone-uri și percepția lor legată de operatorii mobili și furnizorii de conținut digital.

Studiul s-a bazat pe tehnologii din domeniul neuroștiințelor pentru a măsura obiectiv răspunsurile emoționale ale utilizatorilor la diverse experiențe ce implicau telefonul mobil. Astfel,  au fost măsurate pulsul, activitatea cerebrală și mișcările ochilor persoanelor care se uitau la videoclipuri pe telefon.

Încărcări grele ale paginilor web sau a conținutului video au provocat creșterea pulsului utilizatorilor cu 38%. Pauzele de șase secunde în redarea conținutului video au dus la creșterea nivelului de stres cu o treime. Astfel, stresul provocat de aceste întârzieri a fost asemănător cu cel produs de vizionarea unui film horror, sau de rezolvarea unei probleme de matematică și chiar mai mare decât cel resimțit la o coadă la casă într-un supermarket. Odată ce un clip video începe să ruleze din nou, o pauză adițională poate crește dramatic nivelul de stres.

Citește și Eustres – De ce stresul poate avea efecte pozitive asupra noastră – studiu

Alte rezultate importante ale studiului Ericsson Mobillity Report – ediția MWC 2016 includ:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •