TOP Harvard Business Review: Cele mai importante 5 grafice ale anului 2013

Cele mai importante 5 grafice ale anului 2013

Deja știm cât de importate sunt astăzi datele, informațiile. Cel mai mic amănunt ne poate schimba viețile. Harvard Business Review a realizat un top al celor mai importante astfel de informații, prezentate în forma unor grafice, care în 2013 ne-au determinat să schimbăm paradigma în care gândim și vedem lumea.

Țările asiatice au devenit mult mai prospere decât multe țări europene, a lucra în cabine deschise ne afectează productivitatea, sunt doar câteva dintre cele semnificative date care ne arată că trebuie să vedem lumea cu alți ochi de acum încolo.

1. Asia, din ce în ce mai productivă

În ultimii cinci ani, tot mai multe țări europene au fost depășite din punct de vedere al productivității de state asiatice, potrivit unei cercetări realizate de Institutul Legatum din Londra.

grafic 1

2. Cea mai mare greșeală pe care o poate comite un lider este aceea de a nu îi ajuta pe angajați să se dezvolte.

Este rezultatul potrivit unei cercetări realizare chiar de Harvard Business Review.

Alte greșeli sunt acelea legate de faptul că nu pot colabora sau lucra bine în echipă sau nu reușesc să își motiveze și să își inspire angajații.

grafic 2

3. Mâncarea poate salva o negociere

O altă cercetare interesantă arată că șansele de a avea o negociere de succes cresc în momentul în care negocierea ale lor la un restaurant, unde cei implicați pot discuta și savura o porție de mâncare bună.

grafic 3

4. Spațiile deschise nu ne fac mai productivi

A lucra în spații deschise nu ne va face mai productivi. O serie de cercetări arată că, pe lângă faptul că intimitatea lipsește cu desăvârșire, zgomotul din jur este unul foarte deranjant.

grafic 4

5. Din punct de vedere al educației, specializarea în finanțe și economie constituie un avantaj

În Statele Unite ale Americii, de exemplu, constituie un avantaj să te specializezi în domenii ce țin de economie. Potrivit tiparelor de angajări identificate de o Universitate din Michigan, se găsesc foarte puține locuri de muncă la nivel guvernamental și adiministrativ, dar foarte multe în zona de proprietăți și leasing.

grafic 5

  •  
  •  
  •  
  •  
  •