Code for Romania lansează Civic Labs, generatorul de soluții de tehnologie civică al României

Code for Romania lanseaza programul Civic Labs

Pe 20 aprilie 2019, Code for Romania, cea mai mare organizație de tehnologie civică din România, lansează platforma programului Civic Labs, susținut de Fundația Vodafone România, generatorul de soluții de tehnologie civică pentru problemele sociale ale României. Programul își propune să susțină rezolvarea unor nevoi reale ale societății, printr-un amplu proces de cercetare și prin generarea de soluții cu impact la nivel sistemic și cu rezultate măsurabile pe termen lung.

Metodologia Civic Labs este o premieră pentru România și are la bază un proces complex de diagnostic de probleme și elaborare de soluții, pornind de la maparea problemelor sistemice din România și identificarea părților direct interesate, trecând prin etape de cercetare sociologică și tehnologică și oferind prototipuri ale soluțiilor digitale pornind de la concluziile cercetării. În etapa finală, prototipurile, însoțite de documentația tehnică și rezultatele cercetării, sunt prezentate într-o platformă online, de unde publicul larg le poate vedea, analiza și poate interacționa cu ele, iar dezvoltatorii (companii, fundații sau furnizori de granturi) le pot alege pe cele pe care vor să le implementeze.

Prin metodologia colaborativă Civic Labs, specialiști în tehnologie, organizații non-profit, reprezentanți guvernamentali, finanțatori, fundații și companii lucrează împreună la identificarea corectă a problemelor societății românești și definirea unor soluții viabile pentru ca investițiile să vizeze proiecte cu impact sigur și măsurabil, iar societatea civilă să beneficieze de soluții demne de secolul XXI.

În premieră, pe 20 aprilie, în cadrul evenimentului de lansare al programului Civic Labs ce va avea loc la TechHub București, începând cu ora 18:30, vor fi prezentate primele prototipuri ale soluțiilor digitale identificate în domenii precum managementul situațiilor de risc, acces la legislație, violența domestică, sănătatea mamei și a copilului și resursele umane în educație.

Detalii despre eveniment, aici.

Despre Code for Romania

Code for Romania este o organizație neguvernamentală care activează în domeniul tehnologiei civice. Organizația dezvoltă soluții software, pro-bono, în sistem open-source, pentru rezolvarea unor probleme sociale, cu ajutorul unei comunități de peste 800 de voluntari din România și diaspora. Code for Romania este parte a celei mai mari rețele internaționale de organizații de tehnologie civică, Code for All.

Pentru orice alte informații suplimentare despre programul Civic Labs sau alte detalii, vă rugăm să sunați la +40732.167.466 sau să trimiteți un mesaj către oana.acostachioaiei@code4.ro

  •  
  •  
  •  
  •  
  •