Companiile din România au investit în securitate cibernetică cu 10% mai mult decât anul trecut

Companiile din România au investit în securitate cibernetică cu 10% mai mult decât anul trecut

Compania Crescendo International, unul dintre cei mai importanți integratori de soluții IT& C din România și furnizor de soluții de securitate cibernetică, estimează că investițiile companiilor în soluții de securitate a informațiilor au crescut în acest an cu 10% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, businessul Crescendo axat pe soluții de securitate cibernetică a crescut cu 20% față de 2015.

Această evoluție a fost înregistrată în contextul creșterii preocupării companiilor pentru securitatea informațiilor. Conform unui studiu Cisco, top managerii din toate industriile evidențiază faptul că inovația este îngreunată și chiar împiedicată în anumite cazuri de temerile legate de securitatea cibernetică. Conform studiului „Securitatea informatică, factor de creștere pentru companii”, 39% dintre aceștia au declarat că proiecte inovatoare au fost oprite din dezvoltare din motive care țin de riscurile atacurilor informatice.

Citeşte şi Symantec: 7 tendințe din domeniul securității informatice în 2016

Prevenția infracțiunilor informatice nu mai este doar o provocare tehnică, ci una de business, cu implicații financiare, juridice și reputaționale. Securitatea informațională și componenta ei de securitate cibernetică devin teme de discuție permanente la nivelul conducerii companiilor, iar funcția directorului IT – și din perspectiva securității – nu mai poate fi privită doar ca o funcție suport pentru business, ci devine una strategică.

“Securitatea este unul dintre pilonii de bază ai unei afaceri, fără de care evoluția tehnologică nu este posibilă în termeni de protecție și siguranță a datelor. De aceea, este o parte importantă a strategiei noastre axate pe cloud, alături de ceilalți piloni strategici: Mobility|IoT|BI și Software Integration. Până la sfârșitul anului, compania noastră își propune să crească business-ul în soluții de securitate cu 30%”, declară Marius Tulea, Director General, Crescendo.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •