5 modalități de a face față nesiguranței în business

„Calitatea vieții tale este în strânsă legătură cu cantitatea de nesiguranță alături de care poți trăi”, susține Tony Robbins, unul dintre cei mai populari traineri în dezvoltare personală.

Nesiguranța oricum își va face simțită prezența, dacă nu azi, atunci mâine; soluția este să găsești calea de a trăi rezonabil cu ea. Iată șase lucruri care îți dezvăluie ce trebuie să faci pentru ca acest lucru să se întâmple:

1.Acceptă nesiguranța 

Siguranța este o cușcă. Sigur, cu toții ne dorim să știm unde ne aflăm la un moment dat și cum se vor desfășura lucrurile în continuare. Numai că nu acesta este modul în care viața merită trăită 24/7.

Suntem meniți să creștem din punct de vedere uman, să ne dezvoltăm potențialul, capacitățile și cunoștințele. Iar creșterea este mereu precedată de ceva nou și necunoscut. Nu poți crește și evolua fără să ai experiențe și provocări.

Îți este cunoscută expresia: „Dacă faci ceea ce ai mai făcut, vei ajunge acolo unde ai ajuns mereu”? Este adevărată.

Nesiguranța este bună deoarece fără ea vei stagna și vei începe să mori puțin câte puțin.

2. Înțelege diferența dintre frică și nesiguranță

Reacția premergătoare a nesiguranței este frica.

Dacă îți este teamă că nu mai ai bani, aceasta vine din nesiguranța că nu știi dacă vei avea suficienți bani când ai nevoie de ei. Dacă îți este teamă că afacerea va falimenta, acest lucru înseamnă de fapt că nu știi dacă ceea ce faci va funcționa sau nu. Deși  nesiguranța aduce de multe ori frică, asigură-te că nu o identifici cu frica.

3. Conștientiează că îți este frică și încearcă să descoperi ce vrea ea să-ți transmită

Privește-ți frica drept în ochi.

Nu încerca să te prefaci că nu îți este frică, căci nu-i o reacție bună, după cum spunea și psihanalistul Carl Jung: „Lucrul căruia îi rezistăm persistă”.

Frica nu este rea. Se află aici pentru a te avertiza. E vocea care îți transmite: „Se poate întâmpla, așa că, reacționează ca atare”. Dar – și aici este cheia – asigură-te că nu crezi că teama pare să știe mai mult decât știe de fapt. Un exemplu: asigură-te că nu prevestește un rău în care crezi. Pregătește-te să preîntâmpini orice fel de surpriză neplăcută. Apoi, încearcă să scapi de frică.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •