Cele 3 întrebări pe care trebuie să și le pună un antreprenor, în fața deciziilor dificile

Daca vreti sa aveti succes, pregatiti-va pentru esec

Proprietarii de afaceri iau numeroase decizii în fiecare zi. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de cele mai dificile alegeri, cum ar fi angajarea unor noi oameni, investirea în tehnologie sau căutarea de finanțare, ai nevoie de claritate. Când îți mărești certitudinea înainte de a parcurge un anumit drum, vei evita a îndoiala deciziei tale și sabotarea involuntară a angajamentului și a rezultatelor tale.

Citește și: Obiceiurile antreprenorilor de succes

Atunci când te confrunți cu o decizie importantă, este normal să te simți paralizat, să îți interoghezi propria intuiție și să te stresezi cu privire la înțelepciunea alegerii tale. Dar oferă-ți puțin credit. Chiar și cei mai de succes antreprenori au experimentat momente de panică, scrie business.com.

În al doilea rând, există trei întrebări pe care ți le poți pune înainte de a lua o decizie dificilă.

1. Încotro mă îndrept?

Putem stabili o mulțime de obiective, putem avea o mulțime de gânduri, ne putem comporta în tot felul de moduri, dar în cele din urmă, în ce scop? Unde te va conduce această decizie? Prea des, antreprenorii își stabilesc obiective sau rezultate și nu se întreabă niciodată de ce. Cântărirea deciziei cu privire la modul în care aceasta va alimenta sau te va completa este importantă pentru liniștea ta pe termen lung. Discernerea modului în care această alegere te poate face să te simți pe parcurs te va influența în parcursul antreprenorial. Așadar, întrebea-te: Unde mă duc? De ce mă duc? Cine sau ce mă conduce în această direcție? Cum vreau să călătoresc pe acest drum?

Să știi ce construiești te ajută să mergi mai departe cu încredere, chiar și atunci când te simți cel mai vulnerabil.

2. Iau decizia asta de frică sau cu inima deschisă?

Când iei decizii din frică, acest lucru poate restrânge oportunitățile, poate limita posibilitatea și îți poate știrbi rezultatele. Când acționezi de frică, vei încerca să controlaezi și să forțezi rezultatele. În mod ironic, forțarea soluțiilor creează mai multă tensiune și rezistență, în timp ce relaxarea creează spațiu pentru și mai multe posibilități.

Citește și: Cele mai bune cărți din 2019 pentru antreprenori

Pentru a-ți lăsa temerile deoparte, întreabă-te: dacă mi-am înlocuit frica cu calm și siguranță, ce aș putea să spun și să fac acum? Ce s-ar putea schimba înainte să mă angajez într-o decizie în care îmi pun toată încrederea? Dacă mi-aș înlocui frica cu certitudine, ce decizie aș lua?

Credința necesită renunțare la convingerea că trebuie să controlezi totul. În mod paradoxal, credința în tine înseamnă că, dacă iei o decizie care duce la consecințe nedorite, poți să fii împăcat pentru că ai luat cea mai bună decizie în momentul în care ai luat-o și crezi în tine.

Antreprenorii se blochează adesea luând decizii dificile, deoarece sunt speriați de ce se va întâmpla dacă vor alege calea greșită. Unii antreprenori se tem să nu piardă securitatea și confortul.

3. Cine trebuie să devin pentru a lua această decizie?

Concentrarea asupra a ceea ce trebuie să devii pentru a-ți atinge și depăși obiectivele este una dintre cele mai bune întrebări pe care ți le vei pune vreodată.

De mai bine de 20 de ani, am folosit această întrebare pentru a schimba conversația și pentru a schimba mentalitatea liderilor de pe glob.

„Cine trebuie să devin pentru a lua această decizie și pentru a crea viața pe care mi-o doresc?” este la baza tuturor.

Citește și: Cea mai mare greșeală pe care o fac antreprenorii

Privește-te – punctele tale forte și valorile de bază, motivația, lipsurile de abilități, problemele de personalitate și deficiențele tale – este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a lua o decizie.

Întreabă-te cum poți evolua, dacă alegi o anumită cale, înainte de a face alegerea efectivă. Răspunsul tău te va ajuta să creezi un plan pentru propria ta evoluție, deoarece vei susține manifestarea alegerilor tale.

Marile decizii antreprenoriale se referă mai puțin la opțiunile A și B și mai multe la a afla cine ești și viața pe care vrei să o creezi pentru tine. Viața este dezordonată. Vei face greșeli. S-ar putea să iei chiar o decizie care atrage atenția cuiva sau să simți că dte-ai abătut de la drumul tău, dar cu cât îți pui mai mult aceste întrebări și răspunzi la ele,  cu atât vei petrece mai mult timp de calitate în îndeplinirea dorințelor tale.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •