Care sunt limitele monitorizării angajaților la locul de muncă

Care sunt limitele monitorizarii angajatilor la locul de munca

În calitate de proprietar de afacere, este crucială înțelegerea drepturilor de confidențialitate ale angajaților din mai multe puncte de vedere. Pentru a vă ajuta să vă protejați afacerea în timp ce respectați legea, să începem prin a acoperi elementele de bază. Care sunt, exact, drepturile de confidențialitate ale angajaților și de ce sunt atât de importante?

Ce pot și ce nu pot face angajatorii

Următoarele linii directoare vă vor ajuta, ca proprietar al unei companii, să înțelegeți ce puteți și ce nu puteți face în legătură cu drepturile de confidențialitate ale angajaților la locul de muncă. Unele state au reglementări mai stricte decât altele. Deci, dacă aveți dubii, contactați întotdeauna asistența juridică sau autoritatea guvernamentală pentru cele mai recente informații care vă afectează afacerea, scrie business.com.

Utilizarea internetului și e-mailuri

Poate: monitorizați activitatea angajaților dvs. pe internet și prin e-mail atunci când utilizați dispozitive deținute de companie. Aceasta include e-mailurile de serviciu, precum și e-mailurile personale și timpul petrecut folosind computerul în timpul unei pauze.

Citește și: Peste o treime dintre angajaţi vor să lase în urmă programul de lucru standard 9:00-17:00

Nu se poate: verificați dispozitivele personale ale angajaților pentru a vedea cui trimit mesaje sau cum utilizează internetul. Chiar dacă accesul lor la internet se face prin intermediul companiei W-iFi, tot nu puteți solicita să le vedeți dispozitivele.

Apeluri telefonice

Poate: Ascultați apelurile efectuate de pe elefoanele de la locul de muncă către clienți sau de la clienți în scopul controlului calității. Unele state solicită angajaților să informeze ambele părți implicate că apelul este monitorizat sau înregistrat.

Nu se poate: monitorizați apelurile personale ale angajaților efectuate sau primite pe telefoanele de la locul de muncă, așa cum este interzis de Legea privind confidențialitatea comunicațiilor electronice (ECPA). Numerele apelate de la extensii pot fi monitorizate cu ajutorul unui dispozitiv de înregistrare, dar informațiile primite sunt limitate la numerele formate și la durata apelului.

Supraveghere video

Poate: Plasați camere video în spațiul de lucru (inclusiv structura de parcare) pentru siguranța și securitatea angajaților. Locațiile camerei trebuie determinate în conformitate cu o cerință reală de descurajare a violenței, limitarea furtului și / sau monitorizarea productivității angajaților.

Nu se poate: Înregistrați sunetul alături de imagini video sau plasați camerele oriunde este normal ca angajații să se aștepte la confidențialitate, cum ar fi în vestiare, toalete și camere de pauză. Legea privind relațiile de muncă naționale împiedică monitorizarea activităților sindicale ale angajaților.

Rețele sociale

Poate: Răsfoiți conturile publice de social media ale angajaților și solicitați angajaților să evite postările despre companie.

Nu se poate: pedepsește angajații pentru conținutul publicat online în afara programului de lucru, cu excepția cazului în care se consideră că dăunează companiei. Nici nu puteți solicita numele de utilizator și parola unui angajat pentru a accesa un cont personal de socializare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •