Până în 2020, 40% din companii își vor supraveghea angajații prin drone

Până în 2020, dronele vor fi utilizate de 40% din companiile mari, pentru supravegherea angajaților la locul de muncă. În SUA, circa 30.000 de drone sunt așteptate să fie funcționale până în 2020, conform Administrației Aviatice Federale (FAA), care ar putea fi uilizate în agricultura, logistică sau asigurări.

„Dronele atrag și atenția unor instituții din domeniul ordinii publice care ar putea folosi astfel de aparate pentru a reduce riscurile la care sunt expuși angajații lor în timpul serviciului”, a explicat Gerry Finley, Senior Vice President, Casualty Underwriting, MUNICH Re America.

Citește și: Obiceiurile unui manager ineficient și efectele asupra angajaților

Companii petroliere sau cele imobiliare sunt printre cele care utilizează deja dronele pentru a avea o imagine de ansamblu asupra afacerilor, dar și pentru a-și supraveghează angajații.

Cu toate acestea, Gerry Finley a adăugat că sunt aspecte tehnice, legislative și de management al riscului asociate utilizării dronelor, care au nevoie de o rezoluție viitoare. Cel mai mare risc al utilizării dronelor este invadarea intimității, aproape 70% dintre cei respondenți la un studiul efectuat de MUNICH Re. Alte riscuri ar fi lipsa unei asigurări adecvate (12%), vătămările corporale (11%) și daunele la proprietăți (8%).

În domeniul asigurărilor, FAA a aprobat recent solicitarea asiguratorului American Internațional Group – AIG de a folosi drone pentru a realiza inspecții în activitățile sale de evaluare a riscurilor, management al riscului, controlul daunelor și de testare a siguranței pentru clienții companiei din SUA.

Citește și: Cum ar putea companiile să reducă riscurile de fraudă şi mită

De asemenea, FAA a permis AIG să implementeze un program de cercetare și dezvoltare prin care să exploreze noi metode de a utiliza dronele pentru a răspunde necesității clienților, au declarat reprezentanții companiei, citați de Business Insurance.

(Foto: Don McCullough/www.flickr.com)

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •