De 1 iunie, doar un sfert dintre companiile din România vor acorda beneficii suplimentare angajaților care au copii

Trei sferturi dintre angajatorii din Romania nu acorda beneficii suplimentare salariatilor care au copii in intretinere

Trei sferturi dintre angajatorii din România nu acordă beneficii suplimentare salariaților care au copii în întreținere, nici măcar cu ocazia zilei de 1 iunie, arată un sondaj efectuat de către BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Prin comparație, tendințele din statele occidentale confirmă accentul tot mai mare pe care angajatorii îl pun pe motivarea echipei prin beneficii extinse și pentru membrii familiei.

Anul acesta de Ziua Copilului, doar un sfert dintre angajatorii din România spun că vor acorda salariaților care au copii beneficii dedicate celor mici, precum tichete cadou (52% din total), prime în bani (26%), cadouri / coșuri cadou pentru cei mici (13%), bilete la teatru / spectacole pentru copii (5%) ori alte beneficii punctuale (4%). În același timp, aproximativ 6,5% dintre angajatori spun că vor organiza o mică petrecere pentru copiii angajaților, la birou sau într-un loc special amenajat pentru cei mici, cel mai probabil cu o zi înainte, dat fiind că în acest an Ziua Copilului este într-o sâmbătă.

Bugetul alocat de companiile care vor sărbători Ziua Copilului și vor oferi beneficii părinților se situează între 50 de lei și 250 de lei per copil. Astfel, 48% dintre respondenți acordă fiecărui părinte din echipă beneficii cuprinse între 100 și 150 lei per copil, alți 41% alocă cel mult 100 de lei pentru această ocazie, în timp ce pentru restul de 11% dintre angajatori cheltuiala totală pentru beneficiile acordate angajaților care au copii este mai ridicată, între 150 și 250 de lei per copil.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •