10 activități simple și distractive pentru team building

10 activitati simple si distractive pentru team building

Dacă lucrați într-un departament de resurse umane sau aveți o afacere antreprenorială, înțelegeți cât de important este spiritul de echipă printre angajații voștri pentru a vă asigura succesul afacerii. Una dintre cele mai bune modalități de a contribui la încurajarea muncii în echipă este prin intermediul jocurilor. Activitățile de team building sunt o ocazie bună pentru a sparge gheața și a ajuta angajații să se cunoască mai bine între ei. Dilema apare în identificarea acelor activități de care angajații să se bucure și din care să poată învăța.

Mai jos, vă propunem 10 activități distractive și simple pentru activitățile de team building, pe care le puteți pune în practică pentru a vă consolida încrederea și unitatea echipei.

Spărgătorul de gheață

Acest joc interactiv poate fi un mod eficient de a sparge gheața între membrii echipei care nu se cunosc foarte bine. Tot ce aveți nevoie pentru această activitate este o minge de plajă și un marker permanent. Scrieți întrebări personale pe minge minge. Întrebările pot fi pe cât de simple sau de complexe le doriți. Aranjați membrii echipei într-un cerc și aruncați mingea în aer. Persoana care prinde mingea trebuie să răspundă la întrebarea cea mai apropiată de degetul mare drept, iar apoi să arunce din nou mingea.

Nodul uman

Dacă decideți să puneți în practică această activitate, anunțați membrii echipei  să poarte îmbrăcăminte lejeră și confortabilă. Obiectivul este de a folosi abilitățile de comunicare și de lucru în echipă pentru a ieși dintr-o situație dificilă. Așadar, toată lumea trebuie să se aranjeze într-un cerc, lipiți umăr de umăr, orientați – unul spre celălalt. Fiecare membru al echipei trebuie să îi extindă mâna dreaptă și ia de mână un coleg oarecare. Apoi, face același lucru cu mâna stângă. Membrii echipei trebuie să se desprindă fără să dea drumul la mâna cuiva.

Vânătoarea de scafandri

Aceasta poate fi o activitate bună dacă aveți suficient timp și spațiu. O vânătoare de scafandri este o modalitate excelentă pentru a încuraja membrii echipei să iasă din grupul social familiar și să-i facă să lucreze în echipă, să delege sarcini și să lucreze împreună pentru un scop comun, într-un mod distractiv și activ. Împărțiți membrii echipei în grupuri mici și dați-le aceeași listă de sarcini. Câștigă cei care primii duc la bun sfârșit sarcinile sau cel puțin reușesc să îndeplinească cea mai mare parte dintre ele în intervalul de timp stabilit.

Picătura de ouă

Aceasta este o activitate clasică de rezolvare a problemelor. Împărțiți grupul în două echipe. Distribuiți-le apoi o cutie de ouă și un set de ustensile pentru fiecare echipă. Cele două echipe vor fi responsabile pentru ambalarea cutiei astfel, încât ouăle să nu se spargă atunci când acesta este scos. Înainte de a-și lăsa cutia de carton, puteți cere fiecărei echipe să „vândă” ambalajul, evidențiind factorii care îl fac unic și de ce ei cred că va funcționa.

Câmpul minat

Jocurile în aer liber pot fi, de asemenea, o modalitate bună de a ajuta membrii echipei să se relaxeze și să-și lase garda în jos, ceea ce este important, deoarece acesta este un exercițiu de încredere. Într-un spațiu deschis, cum ar fi un loc de parcare, puteți crea obstacole din conuri sau cutii. Împărțiți-vă membrii echipei în perechi și cereți ca un membru al fiecărei echipe să fie legat la ochi. Partenerul își va îndruma colegul printre obstacole, folosind doar instrucțiuni verbale. Pentru a preveni accidentele, echipele vor executa activitatea această activitate pe rând.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •