Care sunt locurile de muncă ale viitorului

Care sunt locurile de muncă ale viitorului

Într-o lume hiper-conectată, în care mii se informații circulă rapid în fiecare secundă, cu siguranță vor apărea noi și noi profesii adaptate noului context.

Thomas Frey, autor al lucrării „Communicating With the Future,” a descris pentru Business Insider cinci noi profesii care vor deveni din ce în ce mai valoroase în viitorul apropiat.

1. Logistician

Atunci când mergem la magazin, cam știm pe unde ar trebui să găsim lucrurile de care avem nevoie. Cine a gândit poziționarea obiectelor în așa fel încât să ne ușureze nouă căutarea? Logisticianul. El se folosește de un software complex pentru a stabili care este cel mai eficient și mai ușor mod de a poziționa bunurile.

Specialiștii sunt de părere că logisticianul va fi în curând angajat și în companiile de tehnologie pentru a contribui la a ne face viața mai practică (de exemplu, ajutând la dezvoltarea conceptului de mașini fără șofer).

2. Hacker Etic

Tot mai des companiile angajează hackeri pentru a testa propriile site-uri. Astfel, o firmă previne posibilele atacuri cibernetice ale competiției cu sprijinului unui specialist. Azi poți chiar să îți iei un certificat pentru o astfel de profesie.

Este și un job bine plătit. În medie, un hacker poate avea un salariu și de aproape 93.000 de dolari. Deși mulți se tem că un hacker nu poate fi „fidel” jobului, Thomas Frey spune că hackerul etic va deveni o profesie acceptată, mai ales după ce vor fi trasate foarte bine regulile între ceea ce este corect și ceea ce nu.

Spre exemplu, Frey este de părere că trebuie stabilită limita între informațiile pe care un astfel de hacker are sau nu dreptul să le distribuie.

3. Actuar

Actuarul este un specialist în a prevedea posibilele riscuri. El se folosește de calcule matematice și de statistici pentru a analiza care sunt consecințele financiare pentru companii, bănci, firme de consultanță și instituții guvernamentale, atunci când acestea își asumă un risc. În următorii șapte ani, un astfel de job va deveni din ce în ce mai popular. Frey spune că inclusiv în industria medicală va fi nevoie de un actuar.

4. Chimist alimentar

Job-ul de chimist alimentar va fi unul cu cea mai mare rată de dezvoltare, mai ales în contextul în care vor putea fi folosite inclusiv imprimantele 3D pentru a găti. Chimiștii alimentari vor fi cei care știu cum să amestece ingredientele pentru amestecul care va fi ulterior introdus în imprimantă. Un astfel de chimist ar putea fi plătit chiar și cu 100.000 de de dolari.

5. Inginer „front-end”

Inginerul „front-end” este cel care programează cam tot ce se întâmplă atunci când noi dăm click-uri într-un site. El stabilește cum poate fi un site eficient și intuitiv. Și cum oamenii vor să găsească imediat ce au nevoie, inginerul „front-end” va fi indispensabil pentru mediul online.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •