De ce este important procesul de integrare a noilor angajați?

5 moduri pentru a îmbunătăți comunicarea internă

Discutăm adesea despre trainingurile pe care este bine să le oferim noilor angajați, despre ce trebuie să le punem la dispoziție în prima lună pentru a-i familiariza cu task-urile pe care le au de îndeplinit. Dar care sunt cele mai bune moduri prin care un manager poate ajuta un angajat nou să se integreze în echipa în care va lucra de atunci înainte?

Perioada necesară integrării unui membru nou al organizației diferă de la companie la companie, dar ceea ce este cu adevărat cert este că acest proces nu poate fi neglijat pentru că va avea impact negativ asupra performanței departamentului în care noul angajat este plasat. Unele companii denumesc astăzi acest proces ”on-boarding” și în unele cazuri durează și până la 12 luni, în funcție de specificul companiei și de natura postului pe care acesta îl ocupă.

”Integrarea este procesul de primire a noilor angajați în cadrul organizației prin care se facilitează acomodarea acestora cu postul și mediul de lucru. Integrarea se realizează pe trei dimensiuni: în raport cu sarcinile postului, în raport cu echipa de lucru (superior direct și colegi) și în raport cu dimensiunile culturii organizaționale. Scopul procedurii este acela de a-l face pe noul angajat să se simtă bine venit în organizație, întărindu-se astfel decizia de acceptare a ofertei de muncă. Conform teoriei disonanței cognitive, o decizie este întotdeauna mai bună, după ce a fost luată. Prin procedura de integrare, neliniștile noului angajat sunt îndepărtate, astfel încât randamentul în muncă a acestuia să atingă parametrii optimi, într-o perioadă scurtă de timp.” (Orientarea și socializarea noilor angajați, lector drd. Carmen Buzea)

Deși procesul de integrare în sine este foarte specific, există o listă de recomandări pentru manageri realizată de managementhelp.com care vin în sprijinul realizării corecte a acestui proces.

Scrisoarea de Bun Venit

Este important ca înainte de prima zi de lucru, angajatul să primească date exacte despre programul lui, regulamentul intern și procedurile de lucru ale companiei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •