De ce să rămâi la un job care îți displace

De ce să rămâi la un job care îți displace

 

Te dai greu jos din pat în fiecare dimineață pentru a ajunge la un loc de muncă pe care îl urăști? Nu ești singurul. Un studiu Gallup arată că 70% dintre angajații americani nu merg de plăcere la muncă. Numai 30% au declarat că se bucură sincer de ceea ce fac.

Doar pentru că îți urăști actualul loc de muncă nu înseamnă că trebuie sa începi să depui CV-uri în stânga și în dreapta. Specialistul în resurse umane Mikaela Kiner spune că nu trebuie neapărat să-ți dai demisia dacă îți displace actualul loc de muncă, potrivit Fast Company.

Înainte de a-ți depune CV-ul la alte companii, ia în considerare următoarele motive pentru care ar trebui să-ți păstrezi jobul.

 

Te ajută să-ți faci relații

Stii scena din filmul „The Devil Wears Prada”, unde noua asistentă de la revista de modă află că predecesoarea ei a fost „retrogradată” la un ghid TV, după ce și-a dezamăgit șefa? Într-o lume în care relațiile sunt cruciale pentru a avansa în cariera, construirea unei rețele de contacte poate fi un motiv suficient pentru a rămâne la un loc de muncă chiar dacă nu îți place.

Citește și Greșeli pe care le poţi face în căutarea unui job

Uită-te în jurul tău la birou și vezi dacă există oameni de la care ai ce învăța sau participă la acțiuni în cadrul companiei care să te ajute să capeți sau să îți perfecționezi o abilitate care să-ți fie de folos  mai târziu.

 

Demonstrezi stabilitate

Angajatorii vor să știe că nu îi vei lăsa baltă de îndată ce te vei angaja la ei. Renunțând repede la un loc de muncă ce îți displace va face ca CV-ul tău să nu fie luat in considerare de recrutori, mai ales dacă recent ți-ai tot schimbat jobul. Kiner recomandă să stai la un loc de muncă cel putin un an pentru a arăta potențialilor angajatori o oarecare stabilitate.

 

Ai putea primi un bonus în curând

În cazul în care compania ta oferă bonusuri anuale, ai fi o nebunie să pleci înainte de încasarea bonusului respectiv. Sau dacă firma ta organizează evenimente anuale importante, cum ar fi o conferință, iar tu ai un rol de jucat, atunci ar trebui să rămâi și sa îți îndeplinești acea obligație.

 

Ai diverse oportunități

Vezi ce oportunități îți oferă locul actual de muncă, ce te-ar putea ajuta să avansezi în carieră. Poate e ceva care ar arăta bine în CV sau un client important.

 

Poți dobândi noi abilități

Cunoașterea înseamnă putere și este utilă mai ales atunci când cauți un loc de muncă nou. Profita de ocazie să înveți cât de multe poți din actuala poziție, pentru a obține un job mai bun.

 

Poți descoperi ce ți-ar plăcea să faci

Uneori trebuie să facem ceva ce ne displace pentru a afla ce ne place. În loc să fii frustrat si să te agiti, fă-ti timp pentru a face o listă cu lucrurile care nu-ti plac la locul de muncă, astfel încât să știi ce sa eviti la viitorul job.

 

Foto: Meryl Streep in „The Devil Wears Prada” (captura YouTube)