Sfaturi de carieră pe care nu ți le spune nimeni

Sfaturi de carieră pe care nu ți le spune nimeni

”Majoritatea oamenilor au joburi ”ok”. Vin la birou între 9 și 5, revin în casele lor, poate ies uneori la meci cu prietenii și o iau de la capăt a doua zi. Nu este nimic greșit cu asta. Dar unii oameni ating niveluri complet diferite de performanță, scrie Raghav Haran”, True Ventures.

Ei sunt oamenii care ocupă joburi de top în timp ce ceilalți abia se luptă pentru o carieră reală. Ei sunt cei care zi de zi se trezesc entuziasmați de ziua pe care urmează să o trăiască, indiferent că este o zi de luni sau una de duminică. Ei sunt oamenii care influențează alte mase de angajați. Iată ce ei au înțeles mai repede decât ceilalți.

1. Fișele de post sunt negociabile

Cu excepția profesiilor academice, cum ar fi medicina sau dreptul, fișele de post sunt negociabile, dacă poți demonstra că aduci valoare reală în companie. Oamenii care nu sunt dispuși să privească regulile și din altă perspectivă își irosesc ani în șir încercând să atingă scopuri în mod mult prea tradițional.

2. Sindromul impostorului nu este neapărat unul rău

New York Times a publicat un articol în care au prezentat rezultatele unui studiu potrivit căruia oamenii din anumite grupuri sociale sunt mai de succes decât alții. Se pare că asiaticii au mai mult succes decât media la nivel global. De ce? New York Times spune că motivul ține de cultură, iar acești oameni au 3 trăsături în comun:

  • un complex de superioritate
  • nesiguranța că nu sunt destul de buni la ceea ce fac
  • control

Combinația dintre a crede că poți atinge orice scop, disciplină și nesiguranța asupra nivelului de performanță la care te afli par să fie o formulă bună pentru succes.

3. Realitatea este doar o iluzie

Realitatea ta este suma experiențelor la care ești supus. Dacă nimeni din familia ta nu a fpcut facultate, care sunt șansele ca tu să faci un doctorat? Să conduci o companie de multe milioane de euro când nimeni din apropierea ta nu câștigă mai mult decât salariul mediu pe economie? Pare nerealist, nu? Lucrează alături de cei mai buni din domeniul tău, citește-le cărțile, ascultă-le interviurile, studiază-le traseul profesional și poți modela realitatea.

4. Nu alege o carieră pe baza salariilor din domeniu și a cererii de specialiști de pe piață

5. Alege un șef, nu o companie

oamenii consideră că dacă obțin un job la Facebook sau la Goldman Sachs viața lor va fi minunată. Nu. Dacă ai mentorii potriviți ai descoperit una dintre cheile succesului. Important este, indiferent de compania în care ești, să înveți o cantitate impresionantă de lucruri de la oamenii din jurul tău.

6. Nu te teme de salarii mici dacă experiența este potrivită

Orice persoană trecută de prima tinerețe numără printre regrete impulsivitatea. Avem pornirea de a alege joburi care îi impresionează pe cei din jur, care ne oferă siguranță financiară și le ignorăm pe cele cu adevărat utile din motivele eronate.

7. Skill-urile necesare fiecărei trepte diferă

La începutul carierei, abilitățile tale tehnice contează cel mai mult. Dar vei constata că, pe măsură ce avansezi, abilitățile interumane vor fi cele mai importante.

8. Educația reală începe abia după ce ai terminat studiile

9. Expune-te cât mai mult

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •