Ce NU trebuie să faci când îți cauți job prin social media

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă prin multele rețele de social media, trebuie să știi ce comportament să adopți în așa fel încât potențialii angajatori să te cheme la interviu.

Sursă foto: zipcodenewyork.info

Sursă foto: zipcodenewyork.info

Social-hire.com a realizat un top al lucrurilor pe care nu trebuie să le faci atunci când îți cauți un job prin social media. Asta dacă vrei să ai șanse reale de a obține locul de muncă mult dorit.

Citește și Marketing-ul prin conținut este „regele”, iar social media „regina”

În primul rând, chiar dacă social media înseamnă socializare, trebuie să fii foarte atent cum te exprimi atunci când îi scrii unui potențial angajator. Nu trebuie să fii nici prea prietenos, dar nici prea formal. Trebuie să găsești acel echilibru care să te facă interesant.

Un alt sfat important este să nu te grăbești atunci când cineva îți răspunde. Un om care nu te cunoaște și-ar putea crea o impresie greșită despre tine. Mai mult, nu urmări oameni pe rețelele sociale. Dacă vrei să fii băgat în seamă, nu da like și re-tweet la tot ce postează persoana căreia vrei să-i atragi atenția. Ar părea cel puțin ciudat!

Citește și Cum să angajezi folosind Facebook

Cei de la Social-hire.com mai atrag atenția că nu trebuie să fii nici prea insistent şi nici prea familiar. Cel mai probabil, ești la curent cu tot ceea ce postează oamenii pe care îi ai în vizor pentru un potențial loc de muncă, dar nu îi lăsa și pe ei să afle acest lucru. Trebuie să reușești să menții conversația în domeniul profesional. Cu cât faci asta mai bine, cu atât ești mai aproape de job-ul mult visat!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •