Jumătate din suprafața de retail modern din București, concentrată în sectoarele 3 și 6

AFI Palace Cotroceni - Concerte live de jazz pentru serile de vară

Sectorul 6 din București, care cuprinde cartiere precum Militari, Crângași și Drumul Taberei, continuă să dispună de cea mai mare suprafață de spații comerciale moderne din București, ajungând la un stoc cumulat de 301.000 de metri pătrați la finalul anului 2016, potrivit studiului Bucharest Retail Market realizat de DTZ Echinox.

Pe a doua poziție la nivelul Bucureștiului se află sectorul 3 (cartierele Titan, Vitan, Dristor), cu un stoc de 270.000 mp, astfel că în cele două zone sunt concentrate 47% din spațiile de retail modern din București.

Spre comparație, stocul de retail modern din Timișoara, cel mai dezvoltat oraș din țară pe acest segment, este de 220.000 mp, sub nivelul înregistrat în sectoarele 3 și 6 ale Capitalei.

În timp ce în sectorul 3 a fost finalizat anul trecut proiectul Parklake Plaza, în sectorul 6 a fost extins proiectul Militari Shopping. Per total, la nivelul Capitalei au fost finalizate anul trecut spații comerciale noi cu o suprafață închiriabilă de aproape 100.000 de metri pătrați.

Creșterea semnificativă a consumului înregistrată anul trecut, de circa 14%, se reflectă și în gradul de ocupare al proiectelor comerciale din București, care se situează la 96%. Centrele comerciale dominante au un grad de ocupare egal sau apropiat de nivelul de 100%, în timp ce spații disponibile mai mari pot fi gasite în anumite proiecte din sectoarele 3, 4 si 5.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •