Leasing-ul de personal sau munca temporară, o soluție din ce ȋn ce mai căutată pe piața romȃnească

Leasing-ul de personal sau munca temporara, o solutie din ce in ce mai cautata pe piata romaneasca

Piața de leasing de personal a înregistrat creșteri de la an la an, atât din punct de vedere al volumului de angajați în regim temporar, cât și din punct de vedere al cifrei de afaceri, se arată într-un comunicat Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR. Chiar și așa, în România, procentul angajaților temporari din totalul angajaților activi este incomparabil mai mic decât cel din țările europene vestice, precum Anglia sau Germania.

Conform analizei Smartree, agent autorizat de muncă temporară, companii din industrii din ce în ce mai diverse apelează la această formă de angajare.

Dacă acest sistem de leasing de personal a fost utilizat la început ca răspuns al unor necesități fluctuante de personal necalificat, în ultimii ani el este folosit de foarte multe dintre companiile multinaționale în căutare de personal cu o pregătire temeinică și o educație adecvată. Companiile cele mai active pe acest segment sunt call center-urile sau centrele de tip shared-services, consultanță IT, companiile din domeniul tehnologiei, telecom, dezvoltare software sau cele în care activitatea este de tip project-based.

„În ceea ce privește leasing-ul de personal, marile firme multinaționale, cu un număr consistent de angajați, folosesc această formă de angajare pentru a-și eficientiza costurile și pentru a elimina riscurile asociate unei angajări nedorite. De asemenea, este o metodă care poate fi practicată cu succes pentru ocuparea anumitor poziții care nu au fost luate în calcul și bugetate în planul anual, dar pentru care se dorește angajarea de personal, indiferent de momentul anului”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Există, bineînțeles, și segmentele de piață unde angajările sunt influențate de factorul sezonier, mai ales când vorbim despre munca necalificată, pentru care se apelează la leasing-ul de personal: manipulanți în depozite, personalul implicat în serviciile hoteliere, în retail, producție sau logistică. De asemenea, leasing-ul de personal reprezintă o alternativă și pentru înlocuirea unor angajați care sunt inactivi o anumită perioadă de timp, cum ar fi persoanele aflate în concediu de creștere a copilului.

Această formă de angajare este cel mai des întâlnită în orașele mari, precum București, sau în zonele unde există centre industriale sau facilități importante de producție, precum Timișoara, Craiova, Sibiu sau Cluj.

 Avantaje și dezavantaje ale leasing-ului de personal

Munca temporară are avantaje multiple pentru angajatori, care se traduc, în primul rând, în flexibilitate în ceea ce privește numărul de angajați, eficientizarea costurilor și eliminarea riscurilor asociate angajării. Astfel, o agenție autorizată de leasing de personal preia toate sarcinile, începând cu salarizarea, plata contribuțiilor sau a beneficiilor aferente. În plus, este soluția cea mai simplă de a acoperi nevoile fluctuante de personal din piață, mai ales în cazul companiilor fără entitate legală în România.

„Pentru acest tip de servicii, Smartree oferă clienților soluții complete și transparente în ceea ce privește întreg procesul de management al resurselor umane, de la partea de administrare a personalului și până la calculul salarial, prin intermediul unei suite proprii de aplicații de tip HRMS, MyStaff. Pe lângă avantajele implicite ale muncii temporare, câștigul adus de tehnologie face diferența în ceea ce privește calitatea serviciilor, timpul de livrare și transparența proceselor”, a explicat Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Alte beneficii asociate leasing-ului de personal sunt reducerea timpilor și a costurilor de recrutare, precum și accesul la noi surse de candidați prin intermediul bazelor de date pe care agențiile le au disponibile.

Majoritatea contractelor de leasing de personal gestionate de către Smartree sunt încheiate pe o perioadă medie de trei ani, aceasta fiind, de altfel, și perioada maximă permisă de lege. Pentru unele firme, perioada contractuală poate fi asociată cu o perioadă de probă, în care noii angajați confirmă sau nu compatibilitatea cu noul loc de muncă. Astfel, în aproximativ o treime dintre cazuri, companiile propun angajaților temporari contracte de muncă permanente.

Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, a fost înființată în anul 2000 şi oferă o gamă completă de servicii: de la salarizare, administrare de personal, analiză și raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultanță în domeniu.

La baza serviciilor Smartree stau platforme proprietare de soluții software integrate, dedicate managementului resurselor umane.

Smartree procesează 600.000 de angajați anual și are peste 180 de clienți, în majoritate companii multinaționale, dar și companii cu capital integral românesc. Smartree beneficiază de experiența și competențele a peste 80 de specialiști în payroll, administrare de personal și recrutare.