Patru moduri de a face din millenials angajați valoroși, de lungă durată

Patru moduri de a face din millenials angajati valorosi, de lunga durata

Potrivit Pew Research Center, millenials pun valoare pe conexiune și diversitate. Ei sunt mai deschiși la schimbare decât alte generații și sunt pe cale să fie cea mai educată generație a momentului. Toate aceste calități îi fac să fie resurse importante într-un mediu de start-up.

Unii lideri au tendința de a înscrie millenials în categoria celor care nu sunt statornici în ceea ce privește locul de muncă, însă istoricul lor în acest sens este în concordanță cu cel al altor generații din același interval de timp. Ce ne spune asta? Că mediul de lucru este cel care trebuie să se schimbe, iar milenials sunt doar cei care au avut curajul să spună acest lucru.

Iată câteva strategii pentru a aduce millenials la ușă și pentru a crea un mediu de lucru care i-ar încuraja să rămână, după cum explică Adam Toren pe Entrepreneur, având experiența angajării pentru câteva dintre afacerile sale din ultimii doi ani. El spune că, dacă vrei să rămâi competitiv, ai nevoie de millennials la masa ta.

 1. Îmbunătățiți sistemul de feedback

Puteți da vina pe social media în acest sens, dar millenials se mișcă rapid și se așteaptă ca lumea din jurul lor să facă același lucru. Un proces de învățare îndelungat îi va face să se simtă plictisiți și anxioși.

Că este bine sau rău (dar mai degrabă bine), millenials vor să știe cât de bine le reușesc sarcinile. Ei s-au obișnuit cu feedback-ul instantaneu, așa că pentru a scoate ce este mai bun din ei trebuie să le oferiți feedback instant și detaliat.

Asta înseamnă mai mult decât să le arătați ce fac greșit. În schimb, folosiți lauda în rol de motivator. Lăsați-i să știe când și ce fac bine. Deși uneori ați putea fi predispuși să vă concentrați asupra aspectelor negative, un feedback pozitiv și concret este un instrument mai bun de predare în ceea ce îi privește pe millenials.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •