Primul standard ocupațional pentru inspectorii de daună

Primul standard ocupational pentru inspectorii de dauna

Frecvența cu care se produc accidente pe șoselele din România este de două ori mai mare decât media europeană, aproximativ 7 din 100 de mașini înmatriculate in Romania fiind implicate în fiecare an într-un accident. Aceste statistici îngrijorătoare au determinat Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare să sprijine Institutul de Studii Financiare în eforturile de profesionalizare a ocupației de Inspector de Specialitate Daune, prin elaborarea primului standard ocupațional pentru această profesie, având cod COR 241248.

Acest standard impune un plan de pregătire profesională pentru inspectorii de daune, menit să le dezvolte nu doar competențele profesionale tehnice ci și abilitățile de comunicare cu asigurații și păgubiții. În plus, standardul ocupațional include și criterii de evaluare a competențelor necesare inspectorilor de daune.

În cadrul companiilor membre UNSAR lucrează în prezent peste 750 de inspectori de daune, dintre care peste 75% (peste 550) sunt ingineri cu specializări tehnice – auto, mecanică, tehnologia construcțiilor de mașini – iar restul sunt specializați la locul de muncă prin programe complexe de pregătire teoretică și practică.

”Companiile de asigurări știu cât de importanți sunt oamenii care evaluează daunele, ca principală interfață dintre companie și persoana păgubită. Investițiile continue pe care le fac companiile de asigurări în expertiza și profesionalismul inspectorilor de daună pot face diferența dintre o soluție bună și rapidă la o situație neplăcută și prelungirea acesteia. Tocmai de aceea UNSAR și companiile membre susțin toate eforturile de profesionalizare a inspectorilor de daune”, a declarat Florentina Almăjanu, director general.

UNSAR încearcă în permanență să identifice soluții pentru problemele pieței de asigurări din România și ia parte constant la dialogul cu toate instituțiile cu atribuții în materie de asigurări precum și cu celelalte părți interesate, reprezentanții asiguraților și cei ai părților păgubite.

Citeşte şi Curs de recrutare și selecție în asigurări

Foto: stocksnap.io

  •  
  •  
  •  
  •  
  •